Za 2 osebi
Priprava: 30 minut
Pečenje: 20 minut
Sestavine: 250 g že pripravljenega, kupljenega testa za pico * 2 stroka česna * 2 čebuli * 5 žlic masla * 2 žlici sesekljanega timijana * 200 g bučk * 50 g naribanega ementalskega sira.
Priprava: Po navodilu z zavitka pripravimo testo za pico. Česen olupimo in na drobno sesekljamo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke pramene. V ponvi segrejemo 2 žlici masla ter pražimo čebulo in česen 2 minuti. Dodamo še 3 žlice masla, počakamo, da se razpusti, in primešamo timijan. Solimo in popramo. Bučke očistimo, umijemo in naribamo na tanke rezine. Pomešamo jih z mešanico masla, čebule, česna in timijana. Iz kvašenega testa oblikujemo 2 ovalni pici z nekoliko odebeljenim robom. Položimo ju na pekač, prekrit s papirjem za peko. Potresemo z naribanim sirom in obložimo s pripravljenimi bučkami. Pici pečemo v ogreti pečici pri 220 stopinjah od 15 do 20 minut.