Mehiška pica
Sestavine: testo za pico + 20 g paradižnikove mezge + 2 žlici čilijeve omake + ½ žličke olja + 80 g mletega mesa + sol, poper + 40 g koruze (iz konzerve) + 30 g lahke kisle smetane + drobnjak + ščepec kolobarčkov čilija + moka za valjanje + peki papir.
Priprava: pripravite testo za pico in ga položite na peki papir. Zmešajte paradižnikovo mezgo in čilijevo omako ter namažite na testo. V ponvi segrejte olje in popražite mleto meso, tako da postane drobljivo. Posolite in popoprajte ga. Potem po vsej pici enakomerno potresite mleto meso in koruzo ter na vrh z žlico nanesite nekaj kupčkov kisle smetane. Pecite v pečici na 180 stopinjah 15-20 minut, ko je pečena, jo potresite s čilijevimi kolobarčki in drobnjakom.
Hranilna vrednost: 560 kcal + 26 g beljakovin + 19 g maščob + 73 g ogljikovih hidratov.
Sredozemska pica
Sestavine: testo za pico + ščepec rožmarina + 75 g paradižnikove omake s koščki paradižnika + 20 g paradižnikove mezge + sol, poper + 150 g bučk + ½ jajčevca + ½ žličke olivnega olja + 30 g črnih oliv (brez koščic) + 100 g lahkega sira (do 9 odstotkov maščobe) + moka za valjanje + peki papir.
Priprava: pripravite testo za pico po navodilih proizvajalca ter ga razvaljajte. Položite ga na peki papir. Za nadev naprej zmešajte obe paradižnikovi omaki in vmešajte rožmarin, nato še sol in poper. Namažite na testo. Bučke in jajčevec narežite na polkroge. Segrejte olje ter na njem popražite bučke in jajčevec. Razpolovite olive in jih dodajte zelenjavi, podušite, nato pa enakomerno razporedite po testu. Na koncu dodajte razdrobljeni sir ter pecite v vroči pečici najprej na 200 in nato na 170 stopinjah 15-20 minut. Ko je pica pečena, jo še nekoliko potresite z rožmarinom.
Hranilna vrednost: 570 kcal + 30 g beljakovin + 21 g maščob + 68 ogljikovih hidratov.
Pica Parma
Sestavine: testo za pico + 75 g paradižnikove omake s koščki paradižnika + 20 g paradižnikove mezge + ½ žličke origana + sol, poper + 2 mala paradižnika + 50 g puranje šunke v rezinah + 50 g mocarele + 50 g rukole + moka za valjanje + peki papir.
Priprava: pripravite testo za pico po navodilih proizvajalca ter ga razvaljajte in položite na peki papir. Zmešajte paradižnikovi omaki in dodajte origano, sol in poper. Z omako premažite testo, po njem porazdelite paradižnik, narezan na rezine. Nato obložite pico s šunko in narezano mocarelo. Pico pecite v vroči pečici na 200 ali 170 stopinjah 15-20 minut. Pečeno potresite z rukolo.
Hranilna vrednost: 540 kcal + 28 g beljakovin + 17 g maščob + 64 g ogljikovih hidratov.
Havajska pica
Sestavine: testo za pico + 75 g paradižnikove omake s koščki paradižnika + 20 g paradižnikove mezge + nekaj vejic peteršilja + sol, poper + 170 g ananasa (lahko tudi vloženega) + 75 g piščančje salame v rezinah + 50 g naribanega lahkega sira + moka za valjanje + peki papir.
Priprava: pripravite testo za pico ter ga razvaljajte in položite na peki papir. Za nadev naprej zmešajte obe vrsti paradižnikovih mezg in vmešajte sesekljani peteršilj. Solite in poprajte. Z omako premažite testo, nato pa obložite z ananasom, narezanim na koščke, in rezinami šunke. Potresite z naribanim sirom. Pico pecite v pečici na 180 stopinjah 15-20 minut. Pečeno potresite s peteršiljevimi lističi.
Čas priprave: 35 minut
Hranilna vrednost: 580 kcal + 39 g beljakovin + 15 g maščob + 76 g ogljikovih hidratov.
Pica salami
Sestavine: testo za pico + 75 g paradižnikove omake s koščki paradižnika + 25 g paradižnikove mezge + sol, poper + 100 g majhnih šampinjonov + polovica na kolobarje narezanega pora + 50 g tankih rezin puranje salame + 50 g lahke mocarele + moka za valjanje + peki papir.
Priprava: pripravite testo za pico in ga položite na peki papir. Zmešajte paradižnikovi omaki ter vmešajte sol in poper. Omako namažite na testo, potem enakomerno potresite z lističi gob in porovimi kolobarji. Mocarelo narežite na rezine in jih položite po vrhu. Pico pecite v vroči pečici na 180 stopinjah 15-20 minut.
Hranilna vrednost: 570 kcal + 34 g beljakovin + 19 g maščob + 62 g ogljikovih hidratov.