Ljudje

Mrtev vreden več kot živ

JELKA SEŽUN
22. 7. 2009, 01.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

No, pravzaprav ne vemo, ali so ga sploh umorili. Njegova sestra LaToya pravi, da so ga. In tudi njun oče Joe goji nedoločene sume. Vse bo prišlo na dan, napoveduje LaToya. Medtem pa se potihem v ozadju začenja bitka za Michaelove tri otroke.

Zakaj so umorili Michaela Jacksona? 

No, pravzaprav ne vemo, ali so ga sploh umorili. Njegova sestra LaToya pravi, da so ga. In tudi njun oče Joe goji nedoločene sume. Vse bo prišlo na dan, napoveduje LaToya. Medtem pa se potihem v ozadju začenja bitka za Michaelove tri otroke.

Vprašanje časa. Tako rekoč po vsaki smrti znane osebnosti se prej ali slej – ponavadi prej – pojavijo teorije o tem, da je bil človek, še posebej če je umrl nenadoma, umorjen. Da je v ozadju zlovešča zarota. In sploh ni trajalo dolgo, komaj nekaj tednov, da se je to zgodilo tudi po smrti Michaela Jacksona. Le da tokrat ne gre za meglene teorije zarote, o katerih razpredajo najbolj vneti oboževalci na spletnih forumih, zelo odločne trditve o Jacksonovem umoru je izrekla njegova triinpetdesetletna sestra LaToya.
»Michael je bil umorjen,« je rekla v intervjuju za britanski tabloid. »Ne verjamemo, da je v umor vmešan le en človek, gre za zaroto, da bi dobili Michaelov denar.« Jackson, čeprav  do vratu v dolgovih, je bil namreč lastnik avtorskih pravic za številne pesmi, med drugim za pesmi Beatlov, to pa prinaša veliko denarja. »Pred nekaj leti mi je Michael povedal, da ga skrbi, da mu bodo kaj naredili,« trdi LaToya, a noče omenjati imen. »Rekel je, ubili me bodo zaradi avtorskih pravic. Mojih katalogov bi se radi polastili in zaradi njih me bodo ubili.«

Ovce in podobno. Najpozneje tu je treba omeniti, da LaToya ni najbolj kredibilna oseba. Ker je bila do svoje družine javno večkrat zelo kritična, velja za črno ovco med Jacksoni, zaradi vere v paranormalno pa je bila pogosto deležna posmeha. A karkoli si že mislite o njeji, očitno ni edina, ki ji je pevec zaupal svoje skrbi: Ian Helperin v svoji knjigi Unmasked: The Final Years of Michael Jackson piše, da je Michael tudi enajstletni hčerki Paris povedal o svojem strahu. »Poklical jo je v svojo sobo in ji rekel, naj se ne jezi nanj, če ga za očetovski dan (21. junija) ne bo več,« piše Halperin, ki trdi, da mu je Jacksonov uslužbenec povedal, da je Michael zobal tablete na recept kot bonbončke, saj naj bi se zavedal, da zaradi prehudih bolečin ni sposoben izvesti napovedanih petdesetih koncertov. Po drugi strani pa je Michael LaToyi povedal, da je na šestmesečnem odvajanju od zdravil, da se pripravi na turnejo. A znamenja niso kazala na to, pravi ona: »Ljudje, ki so ga zasvojili z zdravili, so z njim neprimerno ravnali. Po vratu in rokah je imel vbode od injekcij. Več o tem bo prišlo na dan še v prihodnjih tednih. A nič me ni prepričalo, da ne gre za umor.«
LaToya, ki je kljub uradni avtopsiji naročila še eno, zasebno, je prepričana: »Michael je bil vreden več kot milijardo dolarjev. Ljudje s toliko bogastva so vedno obkroženi s pohlepneži. Že pred več kot mesecem dni sem rekla družini, ne bo preživel do Londona. Mrtev je vreden več kot živ.« Da so se dogajale čudne stvari, potrjuje tudi to, zatrjuje, da so iz Michaelovega doma izginili nekateri kosi nakita in da v hiši ni bilo nobenega denarja, čeprav je Michael običajno valjal po predalih okrog milijon dolarjev.
LaToyin in Michaelov devetinsedemdesetletni oče Joe Jackson prav tako nekaj sumi. »Res verjamem, da se je zgodil zločin. Čisto zares tako mislim.« Družinski patriarh pravi tudi, da mu je Michael povedal, da je sam pristal na deset koncertov, dodatnih štirideset pa so mu nabili proti njegovi volji.

Moji, tvoji, najini. Prav te dni se na losangeleškem sodišču odvija še ena bitka, malce odmaknjena od oči javnosti, a nič manj srdita: boj za Michaelove tri otroke. Biološka mama starejših dveh, Debbie Rowe, vse do zadnjega ni hotela povedati, ali se bo potegovala za skrbništvo nad dvanajstletnim Princeom Michaelom in leto mlajšo Paris. Najmlajšega, sedemletnega Princa Michaela II., je rodila nadomestna mati, ki je niso nikoli imenovali. Do odločitve sodišča so vsi trije otroci pri babici, Michaelovi mami Katherine. Ta se poteguje tudi za nadzor nad sinovo zapuščino. A pri nečem sta Debbie in Katherine potegnili skupaj: nadvse složno sta se srdito uprli, ko je začel Joe Jackson kovati načrte, da bi Michaelove otroke prihodnje leto postavil na oder. Po pripovedovanju dobro obveščenih sta ženski sklenili sporazum, da Joe ne bo imel nobene besede pri vzgoji Michaelovih otrok.

                                                                                   Jana št. 29, 21.7.2009

 

Estrada

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

anna-sorokin
Zloglasna lažna dedinja

Foto: Obsojena prevarantka Anna Sorokin med nastopom v priljubljenem šovu s sledilno napravo na nogi

robert petan_foto jernej kokol (2)
Po poroki

Robert Petan razkril podrobnosti medenih tednov in nove sezone satirične oddaje

Sophia Loren
Italijanska igralka

Filmska diva Sophia Loren na pragu okroglega jubileja

PR_danielpopovic
Aktual

VIP večerja z Danielom Popovićem v Hotelu Dolenj'c

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste