Ljudje

Politični obraz leta 2010

Jana
7. 12. 2010, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na slavnostni prireditvi so razglasili Politični obraz leta 2010 - naziv je letos pripadel Karlu Erjavcu, predsedniku stranke Desus.

V torek, 7. decembra 2010, so na slavnostni prireditvi v hotelu Slon v Ljubljani razglasili politični obraz leta 2010. »Politik, čigar dejanja so bila večja od njegovih besed, politik, ki je prepričal s svojo osebnostjo in pozitivnimi dejanji ter pokončno držo in posluhom za druge,« kot so ga opisali v reviji Obrazi, je postal Karl Erjavec, predsednik stranke DeSUS.

Glavno vodilo letošnjega izbora je bila humanitarnost - tako politikov kot tudi bralcev, zmagovalec Političnega obraza leta 2010 pa se je odločil pomagati žrtvam nasilja oz. humanitarni organizaciji Beli obroč, ki je tako prejela del sredstev, zbranih z glasovanjem prek SMS-sporočil.

»Sam sem vedno skušal politično umazanijo preseči tudi s humorjem. Moti pa me, da je politika zašla na raven medsebojnih podtikanj in blatenja,« je o politiki nedavno povedal Karl Erjavec. Priložnost, da presežejo podtikanja in blatenja ter naredijo veliko za tiste, ki so v stiski, pa so letos imeli tako politiki kot tudi glasovalci.

Humanitarna organizacija Beli obroč pomaga žrtvam kaznivih dejanj ali družinskega nasilja in tistim, ki so izgubili sorodnika, so pretepeni ali spolno zlorabljeni. Bon v vrednosti 3.000 EUR je predsednici Belega obroča, Vlasti Nussdorfer, v imenu družbe Delo Revije, d. d., izročila glavna in odgovorna urednica revije Obrazi, Gordana Sredojević - Goga.

 

FOTOGALERIJA: utrinki s slavnostne razglasitve

VIDEO: ekskluzivno iz zakulisja


Uvodnemu nastopu pevke Mance Izmajlove in predstavitvi prvih štirih kandidatov je ob glasbeni podlagi Katalene sledil nastop dijakov Srednje šole Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana s pesmijo Jabolko v Poeziji Gluhih. Prireditev je povezoval Sašo Papp, tik pred svečano razglasitvijo pa so nastopili tudi člani Gledališkega studia Pionirskega doma.

Z izborom Politični obraz leta revija Obrazi že drugo leto zapored spodbuja bralce k aktivnemu sodelovanju, jim daje možnost, da javno izrazijo svoje mnenje in hkrati postavijo zrcalo znanim slovenskim političnim obrazom.

Za naziv politični obraz leta 2010 so se poleg Karla Erjavca potegovali tudi Zmago Jelinčič Plemeniti, Ljubica Jelušič, Darko Krajnc, Borut Pahor, Lojze Peterle, Danilo Türk in Katarina Kresal, ki ji je lansko leto pripadel naziv Politični obraz leta 2009.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste