Ljudje

Kri in znoj v Stožicah

Žana Kapetanović
22. 2. 2011, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ljubljanske Stožice so zaradi Dejana Zavca spet pokale po šivih. Že od sedemnajste ure se je minuli petek okoli tega veličastnega športnega objekta stopnjevala navijaška vročica in doživela vrhunec v peti rundi, ko je nebogljeni Paul Delgado pod točo udarcev pokleknil pred Zavcem. Biti v dvorani je bilo v tistem trenutku nepopisen užitek. Veselje je dobesedno eksplodiralo

Ljubljanske Stožice so zaradi Dejana Zavca spet pokale po šivih. Že od sedemnajste ure se je minuli petek okoli tega veličastnega športnega objekta stopnjevala navijaška vročica in doživela vrhunec v peti rundi, ko je nebogljeni Paul Delgado pod točo udarcev pokleknil pred Zavcem. Biti v dvorani je bilo v tistem trenutku nepopisen užitek. Veselje je dobesedno eksplodiralo. Dejstvo, da Dejan Zavec ostaja svetovni prvak, so njegovi privrženci, opremljeni z različnimi navijaškimi rekviziti, proslavljali dolgo v noč.

»Dejan, Dejan!« je od vsepovsod odzvanjalo že od zgodnjega popoldneva. Avtobusi, na katerih se je že od daleč videlo, da prihajajo bodrit našega boksarskega šampiona, so v Ljubljano vozili reke ljudi. Od kdaj so Slovenci tako strastno zaljubljeni v boks, smo se spraševali v tej množici, še zlasti ker je bilo že na prvi pogled jasno, da to niso kakšni posebni poznavalci te plemenite veščine – kot jo imenujejo tisti, ki vedo, da je v davnih časih zabavala plemenitaše –, temveč običajni smrtniki. Med njimi je bilo presenetljivo veliko žensk, celotnih družin, otrok in celo babic.

»Ste strasten navijač boksa?« sem spraševala ljudi. »Ne, tukaj sem zaradi Zavca,« so najpogosteje odgovarjali nasmejani, ljubeznivi in dobro razpoloženi.
Kaj hitro smo dojeli, da ne gre samo za boks ali morda sploh ne za boks. Gre za Dejana Zavca, za človeka z veliko začetnico, za športnika, ki ga krasi posebna, srčna in s čustvi nabita življenjska zgodba, takšna, ki v žile navadnega smrtnika požene vero in upanje v lastne zmožnosti. Človeška zgodba o fantu, ki je imel malo, a je z vztrajnostjo, garanjem in poštenim odnosom dobil vse. Še ena med športnimi zgodbami, katere sporočilo se glasi: Če je uspelo meni, lahko uspe tudi vam!

Več v Jani št. 8, 22.2.2011

 

 

Zmagali sva! Uspelo se nama je fotografirati s šampionom. Novinarka Žana Kapetanović, Dejan Zavec in fotografinja Mateja Jordovič Potočnik.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste