Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Znani Slovenci navdušeni nad novimi okusi sladoledov


K.M.
7. 7. 2022, 18.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Ste že videli nove, prav posebne slovenske sladolede, ki bodo to poletje poskrbeli za obilo zabave in dobro ohladitev?

La Popsi in Vinakoper (2).jpg
Marko Vavpotič/M24
Neža Mlakar, Tara Zupančič in Karmen Meze

Resnici na ljubo, se vsi zavedamo, kako dobra kombinacija sta sadje in vino. Predvsem v vročih poletnih mesecih. Zato smo prepričani, da bo številne navdušila nova zgodba, ki jo pišeta dve slovenski podjetji - Vina Koper in La popsi. V Vinski butik Vinakoper v Kopru, trgovine KZ Agraria Koper ter na prodajne police večjih trgovin Spar namreč prihajata La Popsi Bovla in La Popsi Mimoza. Premierno pa so jih lahko na dogodku na vrtu legendarne ljubljanske gostilne Figovec okušali tudi številni znani obrazi, ki so bili nad idejo in okusi več kot navdušeni. 

La Popsi in Vinakoper (2).jpg
Marko Vavpotič/M24
Direktor Vinakoper mag. Borut Fakin v družbi Neža Mlakar in Karmen Meze (La Popsi)
La Popsi in Vinakoper (2).jpg
Marko Vavpotič/M24
Za glasbo sta poskrbela Matic Potočnik in Klara Jazbec
La Popsi in Vinakoper (2).jpg
Marko Vavpotič/M24
Katja Klavora iz podjetja Rastoder in Žiga Gombač

Sladoledni La Popsi Bovla in La Popsi Mimoza sta nastali na pobudo največje istrske kleti Vinakoper, ki je za letošnje poletje iskala še eno uspešno inovativno zgodbo. »Po prednovoletni Esenci Istre in velikonočni Altroke Istra smo si čez poletje zaželeli nekaj svežega v vseh pogledih,« zadovoljno pove direktor Vinakoper mag. Borut Fakin. »Refošk, ki je sicer zahtevnejše, močnejše vino in po njem večkrat posežemo v ne tako vročih dneh, je tako dobil svojo prvo poletno različico – in to še kako hladno in lahkotno. Poleg našega kralja refoška pa smo v hladno zmrzlino spremenili tudi naš najboljši muškat,« dodaja. 

La Popsi in Vinakoper (2).jpg
Marko Vavpotič/M24
Tadej Bricelj in spremljevalka Leonela Domitrovič
figovec 2.jpg
Marko Vavpotič/M24
Neža Mihelič in Arne Međedović
La Popsi in Vinakoper (2).jpg
Marko Vavpotič/M24
Tina Mentol, ki se podpisuje pod znamkama nogavic Slocks in Slavsocks
La Popsi in Vinakoper (2).jpg
Marko Vavpotič/M24
Pevka Klara Jazbec

La Popsi Bovla in La Popsi Mimoza sta namreč zamrznjen desert na palčki, iz refoška v kombinaciji z jagodo in iz muškata v kombinaciji s pomarančo. »Bistvo La Popsik je kljub novi, mamljivi kombinaciji z avtohtonim slovenskim vinom ostalo nespremenjeno. Kupca čaka sadna eksplozija, ki pa mu prinaša popolnoma novo izkušnjo. Neklasično sladoledno, pa vseeno tako domačo in poznano. Verjamemo, da smo s tem našli kombinacijo, ki bo k poletni osvežitvi pritegnila tako mlade kot starejše kupce,« je povedala Karmen Meze, soustanoviteljica La Popsi.

La Popsi in Vinakoper (2).jpg
Marko Vavpotič/M24
Ustanoviteljici podjetja La Popsi in dobri prijateljici Neža Mlakar in Karmen Meze
La Popsi in Vinakoper (2).jpg
Marko Vavpotič/M24
Nekdanji tekmovalec šova Gašper Kramar je priznal, da okusa alkohola sicer ne mara, a da mu je La popsi okus mimoza všeč.

La Popsika z refoškom oziroma muškatom je novost. Ne samo na prodajnih policah, novost je tudi v proizvodnem postopku, saj kombinacija in sadja in vina zahteva nekaj posebnih proizvodnih procesov. Ekipi Vinakoper in La Popsi tako na trg pošiljata inovativni ledeni desert, ki pa na embalaži nosi tudi oznako 2% alkohola.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.