Toliko plača Ana Roš za gomolj krompirja
Koliko menite, da kulinarična mojstrica odšteje za gomolj krompirja, ki je pravi zvezdnik na njenem meniju? Zgodba je bolj zanimiva, kot si lahko predstavljate …

Svetovno znana kuharica Ana Roš Stojan v hiši Franko ponuja slastno jed, ki jo sestavlja poseben krompir 'pripravljen v lupini, na poletnem senu z dodatkom kislega masla z okusom hrena, skupaj z gozdno juho'. Za en sam gomolj Ana odšteje en evro, a ker ne gre za navaden krompir, pravi, da je vreden vsakega centa, zlasti, ker je v pridelavo vloženega veliko truda.
Ker Roševa za perfektno kuhano jed potrebuje krompir točno določene velikosti in teže (cca 40 g), ga mora mladi kmetovalec s Šentviške planote predčasno pobrati. Skrivnost predčasno pobranega krompirja je tudi v tem, da se ponaša z izjemnim okusom, za katerega Ana verjame, da presega vsako ribo, meso, klapavice, ostrige ali kaviar.
Kot je Ana povedala na blejskem strateškem forumu, se s kmeti, ki jo oskrbujejo z lokalno in sezonsko zelenjavo, nikoli ne pogaja za ceno. Zakaj je omenjeni krompirček tako zelo dragocen, kaj vpliva na njegov izvrsten okus in kdo ga pravzaprav prideluje, pa si lahko preberete v prispevku revije Jana. Kliknite TUKAJ.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se