Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Valentinove tortice na hitro


Tina Lucu
14. 2. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za tiste, ki ste malce v zamudi, pa bi vseeno radi pripravili nekaj sladkega za pod zob.

profimedia-0502623921.jpg
profimedia
valentinove tortice

Sestavine:

  • 6 jajc
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 160 g sladkorja
  • 200 g navadne moke
  • 40 g masla
  • rdeča jedilna barva

Za nadev:

  • 200 g mascarponeja
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 200 g smetane za stepanje
  • 100 ml mandljevega likerja

Priprava:

1. Rumenjake in sladkor stepemo v gosto peno. Beljake stepemo v trd sneg. Obe masi zmešamo skupaj s kuhalnico. Vmešamo presejano moko in stopljeno maslo.

2. Testo razdelimo na tri dele. Vsako obarvamo z različno količino barve, da ustvarimo tri odtenke. Testo razporedimo po pekačih in pečemo približno 180 minut pri 180 °C.

3. Ko se biskviti ohladijo, izrežemo kroge. Mascarpone zmešamo s sladkorjem in stepeno smetano. Najtemnejše kroge pokapamo z likerjem in namažemo z delom kreme.

4. Prekrijemo s svetlejšimi krogi in znova pokapamo z likerjem in namažemo s kremo. Tako nadaljujemo, dokler niso vse tortice pripravljene. Preostalo smetano damo v slaščičarsko vrečko in z njo okrasimo tortice.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.