Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept za paradižnikovo juho s pršutom in bučkami


Revija Liza Maja
3. 8. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Imate radi paradižnikovo juho? Tokrat imamo za vas nekoliko drugačen recept, po katerem bo v vaši kuhinji še posebej slastno dišalo ...

paradižnikova juha.jpg
Dreamstime
paradižnikova juha.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 mladi čebuli
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olja
  • 250 g bučk
  • 3 žlice koruze (pločevinka)
  • 860 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 450 ml perutninske juhe
  • sol,
  • sveže mlet poper
  • 6 rezin pršuta
  • 1 šalotka
    paradižnikova juha
    Profimedia
    paradižnikova juha

Priprava:

1. Bele dele mlade čebule in česen sesekljajte in jih popražite v kozici na olju. Zelene dele mladih čebul prihranite za pozneje. Dodajte kocke bučk in odcejeno koruzo ter jih tudi popražite. Dodajte koščke paradižnikov in juho ter vse skupaj pustite lahno vreti 10 minut.

2. Juho začinite s soljo in poprom ter jo pustite lahno vreti še 10 minut. Na koncu dodajte dve sesekljani rezini pršuta in sesekljano šalotko. Juho prelijte v skodelice in jo okraste z rezinami pršuta in sesekljano mlado čebulo


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.