Recept za paradižnikovo juho s pršutom in bučkami
Imate radi paradižnikovo juho? Tokrat imamo za vas nekoliko drugačen recept, po katerem bo v vaši kuhinji še posebej slastno dišalo ...

Sestavine za 4 osebe:
- 2 mladi čebuli
- 2 stroka česna
- 2 žlici olja
- 250 g bučk
- 3 žlice koruze (pločevinka)
- 860 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 450 ml perutninske juhe
- sol,
- sveže mlet poper
- 6 rezin pršuta
- 1 šalotka
Profimedia
paradižnikova juha
Priprava:
1. Bele dele mlade čebule in česen sesekljajte in jih popražite v kozici na olju. Zelene dele mladih čebul prihranite za pozneje. Dodajte kocke bučk in odcejeno koruzo ter jih tudi popražite. Dodajte koščke paradižnikov in juho ter vse skupaj pustite lahno vreti 10 minut.
2. Juho začinite s soljo in poprom ter jo pustite lahno vreti še 10 minut. Na koncu dodajte dve sesekljani rezini pršuta in sesekljano šalotko. Juho prelijte v skodelice in jo okraste z rezinami pršuta in sesekljano mlado čebulo
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se