Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančje meso na žaru: S sirupno glazuro do slastne skorjice


Revija Zvezde Lady
12. 6. 2021, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vas imamo nasvet, kako na žaru pripraviti piščančje meso, ki bo tako slalstno, da si boste obliznili vse prste!

marinada.jpg
Profimedia

Sirupna glazura

Na meso se nanese, tik preden je to pečeno. Praviloma vsebujejo sladkor, sirup ali med. Meso je karamelizirano in ima slastno skorjico.

(sijajna za piščančja bedrca in podobno)

Iztisnite 1 pomarančo. Sok gladko zmešajte z 1 brizgom pomarančnega likerja, 200 g javorjevega sirupa in ščepcem mletega cimeta. Pikantno začinite s ščepcem muškatnega oreška in malce svežega mletega popra. Premažite po pečenem mesu. Pozor: glazure ne nanašajte prezgodaj, da se na bo zažgala!

perutničke
Pexels
Sirupna glazura

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.