Omleta z bučko patišon? O, ja!
Bučke patišon niso primerne le za okras. Izvrstne so denimo v omleti! Poskusite!

Kakšne so bučke patišon? Te bučke so navadno bele in imajo zanimivo zvezdasto ploščato obliko, ki spominja na klobuk meduze ali disk z valovitim robom. Nekatere vrste so rumene, krem, zelene, oranžne ali pisane in tako še posebno dekorativne.
* Za 4 porcije
Sestavine:
- 600 g bučke patišon
- 200 g češnjevega paradižnika
- 8 jajc
- 8 žlic smetane
- 80 g čedarja
- olivno olje
- maslo
- sol
- poper
- šop peteršilja
Postopek priprave:
1. Olupite bučke in jih narežite na kocke. 200 g češnjevih paradižnikov prerežite na pol.
2. Stepite 8 jajc z 8 žlicami smetane, ščepcem soli in popra.
3. Iz jajčne mase na teflonski ponvi, premazani z oljem, naredite 4 omlete.
4. Nato v ponev dodajte 30 g masla, nanj položite bučke, jih počasi pražite dve do tri minute, dodajte paradižnike, sesekljan peteršilj, sol in poper ter na kratko segrejte.
5. Mešanico razdelite med omlete, posujte z 80 g grobo naribanega čedarja in omlete prepognite.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
