Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Omleta z bučko patišon? O, ja!


Tina Lucu / revija Dober tek
19. 9. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Bučke patišon niso primerne le za okras. Izvrstne so denimo v omleti! Poskusite!

patišon-buče
profimedia LIZA MAJA
patišon

Kakšne so bučke patišon? Te bučke so navadno bele in imajo zanimivo zvezdasto ploščato obliko, ki spominja na klobuk meduze ali disk z valovitim robom. Nekatere vrste so rumene, krem, zelene, oranžne ali pisane in tako še posebno dekorativne.

* Za 4 porcije

Sestavine:

  • 600 g bučke patišon
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 8 jajc
  • 8 žlic smetane
  • 80 g čedarja
  • olivno olje
  • maslo
  • sol
  • poper
  • šop peteršilja

Postopek priprave:

1. Olupite bučke in jih narežite na kocke. 200 g češnjevih paradižnikov prerežite na pol.
2. Stepite 8 jajc z 8 žlicami smetane, ščepcem soli in popra.
3. Iz jajčne mase na teflonski ponvi, premazani z oljem, naredite 4 omlete.
4. Nato v ponev dodajte 30 g masla, nanj položite bučke, jih počasi pražite dve do tri minute, dodajte paradižnike, sesekljan peteršilj, sol in poper ter na kratko segrejte.
5. Mešanico razdelite med omlete, posujte z 80 g grobo naribanega čedarja in omlete prepognite.

patišon-buče
profimedia LIZA MAJA
patišon

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.