© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Jabolčna torta brez pečenja


Tina Lucu / revija Liza Maja
26. 1. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Seveda se lahko torta naredi tudi brez peke. Zelo osvežilna in tudi lepa na pogled je naša jabolčna torta s testom iz piškotov in mandeljnov.

profimedia-0746838906.jpg
profimedia LIZA MAJA
jabolčna torta brez pečenja

Sestavine:

Za biskvit:
120 g piškotov
30 g mletih mandljev
100 g zmehčanega masla

Za nadev:
150 ml smetane za stepanje
250 g mascarponeja
3 žlice medu
1 limona
6 listov želatine
250 ml jabolčnega soka

Za jabolčno plast:
2 večji jabolki
1 limona

Za zaključek:
100 ml smetane za stepanje
70 g sesekljanih praženih mandljev

##IMAGE-1465347##


Priprava:

1. Piškote zdrobite in dajte v skledo. Dodajte mandlje, maslo in dobro premešajte. Pekač za torte s premerom 20 cm obložite s papirjem za peko in na dno potisnite zmes piškotov.
2. V skledi stepite smetano, da postane gosta, dodajte maskarpone, med in limonov sok ter stepite do gladkega. Tri liste želatine namočite v vodo in pustite, da nabreknejo. Rahlo jih stisnite in dajte v lonec s 50 ml jabolčnega soka. Segrevajte, dokler se želatina ne raztopi. Nato sok vmešajte v nadev in kremo razporedite po biskvitu. Pustite v hladilniku, da se strdi.
3. Jabolkam odstranite sredice in jih narežite na manjše kocke. Zmešajte jih z 2 žlicama limonovega soka in jih razporedite po torti.
4. Preostale liste želatine pustite, da v hladni vodi spet nabreknejo, in jih med postopnim segrevanjem raztopite v preostalem jabolčnem soku. Pripravljeno želatino prelijte čez jabolka in pustite, da se strdi v hladilniku.
4. Tik pred serviranjem stranice torte premažite s stepeno smetano (jabolčno plast ob strani prekrijte na primer s papirjem za peko) in obložite s sesekljanimi mandlji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.