Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čarovnija na krožniku: Piščančja stegna v vinski omaki


Lara Jelen / revija Jana
14. 10. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Slastno zapečena piščančja stegna bodo v kombinaciji z vinsko omako in grozdjem poskrbela, da se boste za mizo še posebej z užitkom oblizovali.

Piščančja stegna v vinski omaki
Profimedia
Piščančja stegna v vinski omaki

Spretne kuharice vedo, da za dober obrok ne potrebujemo veliko. Že iz vsakdanjih sestavin, ki jih ima večina med nami na dosegu roke, lahko pripravimo nadvse okusen obrok.

Piščančja stegna v vinski omaki

Sestavine

  • 4 piščančja stegna
  • sol
  • mlet črni poper
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 vejici rožmarina
  • 4 vejice timijana
  • 100 ml belega vina
  • 200 g belega ali rdečega grozdja

Priprava
1. Piščančja stegna operite in osušite. Z ostrim nožem v vsako stegno naredite več globokih rezov. V meso vtrite sol in poper.

2. Stegna položite v pekač, pokapajte z oljčnim oljem, potresite z zelišči in prelijte z vinom.

3. Pekač postavite v ogreto pečico in piščanca pri 200 °C pecite približno 40 minut. Približno na polovici časa dodajte grozdje. Postrezite z belim kruhom ali prilogo po svojem okusu.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 40, 3. oktober, 2023

nasl_Jana_40.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.