Sestavine za 6 oseb:
· 4 rdeče paprike
· 600 g bio čičerike v slanici dmBio
· velik šopek peteršilja
· 1 rdeč čili
· 2 stroka česna
· 1 dl bio jedilnega nerafiniranega lanenega olja dmBio
· 600 g očiščenih lignjev
Izpostavljeno
Trajnost v papirni industriji
· sok in lupina 1 velike limone
· sol
· poper
Priprava:
1. Cele paprike spečemo na žaru ali v pečici, tako da lupina počrni in odstopi od mesa. Preložimo jih v skledo, pokrijemo, in ko se ohladijo, jih olupimo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Sok, ki se je izločil iz paprik, prihranimo. Čičeriko iz pločevinke splaknemo in odcedimo. Peteršilj sesekljamo. Čiliju odstranimo semena in ga sesekljamo. Česen olupimo in na drobno sesekljamo. Lignje narežemo na kolobarčke, lovke pustimo cele.
2. V veliki solatni skledi zmešamo papriko, čičeriko, peteršilj, čili in česen. Dodamo tudi ves sok od paprik.
3. Zelo močno segrejemo veliko ponev. Dodamo kanček olja in lignje, ki jih v eni minuti prepražimo, nato stresemo v skledo s čičeriko. Začinimo s soljo, poprom, preostalim oljem, limonovim sokom in lupino. Premešamo in postrežemo.
Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.