S tem jedilnikom boste preprečili impulzivno prenajedanje.
Vsak dan
Zaužijte do 360 mililitrov posnetega mleka ter najmanj 350 gramov sadja, 170 gramov beljakovin, 350 gramov zelenjave, 170 gramov jedi iz žit in 140 gramov manj mastnega jogurta.
SOBOTA
Zajtrk: 1 grenivka, 140 g jogurta. Kosilo: 120 ml posnetega mleka, 360 ml zelenjavne juhe, 6 polnozrnatih krekerjev. Večerja: 120 ml posnetega mleka, 170 g v belem vinu dušene vahnje, 170 g sliv.
NEDELJA
Zajtrk: 30 g puste slanine, 110 g gob, 140 g jogurta, 120 ml breskovega nektarja. Kosilo: 170 g pečenega piščančjega fileja, 170 g grozdja, 120 ml posnetega mleka. Večerja: 170 g testenin, 230 g paradižnika iz pločevinke, 2 jabolki, 120 ml posnetega mleka.
PONEDELJEK
Kaj pa meso?
Dvakrat na teden lahko jeste rdeče meso. Tipičen obrok vsebuje pusto meso (perutnino), stročnice, zmerne količine škrobnatih ogljikovih hidratov in neomejeno količino zelenjave.
Zajtrk: 4 polnozrnati krekerji, 120 ml posnetega mleka. Kosilo: 120 ml posnetega mleka, sadna solata, 350 g zelene solate s fižolom. Večerja: 140 g jogurta, 110 g sadne solate, 2 kosa polnozrnatega kruha.
TOREK
Zajtrk: 110 g breskev iz pločevinke, 140 g jogurta. Kosilo: 120 ml posnetega mleka, 110 g sliv, 120 g tunine solate, 4 rženi krekerji. Večerja: zelena solata s paradižnikom, čebulo, zeleno in kumaro, 1 jabolko, 120 ml posnetega mleka.
SREDA
Zajtrk: 55 g puste šunke, 2 paradižnika, 1 polnozrnata štručka, 120 ml posnetega mleka. Kosilo: 2 kuhana krompirja, 140 g jogurta, 2 pomaranči. Večerja: pečena polenovka, 110 g rjavega riža, 1 hruška s skutnim nadevom, 120 ml posnetega mleka.
ČETRTEK
Zajtrk
Privoščite si slastne žitne kosmiče s posnetim mlekom, sadje, pusto meso (ribe ali perutnino) in zelenjavo.
Zajtrk: 55 g polnozrnatih kosmičev, 120 ml posnetega mleka, 120 ml pomarančnega soka. Kosilo: 120 g popečenega fižola, 120 ml posnetega mleka, 350 g ananasa. Večerja: 1 pečen krompir, 170 g puranjega mesa z brusnicami, 140 g jogurta.
PETEK
Zajtrk: 5 dušenih sliv, 2 kosa polnozrnatega opečenca, 1 čajna žlička pomarančne marmelade, 120 ml posnetega mleka. Kosilo: 230 g sadne solate, 140 g jogurta. Večerja: 170 g rezin govedine s popečeno zelenjavo in kuskusom, 120 ml posnetega mleka, pomaranča.