Kokosova moka: blagodejna z vlakninami
Kokosova moka je narejena iz svežega kokosovega mesa, ki se posuši, razmasti in nato fino zmelje v prah. Ima številne pozitivne učinke, saj vsebuje veliko hranilnih snovi, beljakovin in vlaknin, hkrati pa ima zelo nizko vsebnost ogljikovih hidratov in ne vsebuje glutena. Pri peki in kuhanju je odlična alternativa pšenični moki in primerna za številne alergike. Vsebuje večji odstotek za dieto blagodejnih vlaknin kot katera koli druga moka. Redno uživanje kokosove moke zaradi visoke vsebnosti vlaknin ureja prebavo, pospešuje presnovo, odpravlja napihnjenost in napetost v trebuhu ter ustvarja občutek sitosti. Zaradi nizkega glikemičnega indeksa in manjšega odstotka ogljikovih hidratov je primerna za diete in pripravo zdravih sladic, omak, napitkov, kruha ali peciva. Kokosova moka je pravi balzam za prebavni sistem, saj lajša želodčne in črevesne bolečine in težave z odvajanjem ter tako zagotavlja večjo odpornost in vitalnost našega telesa.
Razlogi za uživanje kokosa:
- Sok mladega kokosa velja za najbolj varno osvežilno pijačo, saj koristi telesu in obenem učinkovito gasi žejo.
- Kokosova voda je učinkovita tudi pri predmenstrualnem sindromu, saj uspešno obvladuje toplotne oblive in pomaga vzpostaviti čustveno ravnovesje.
Vse to vas že čaka v najnovejši številki revije Bodi Zdrava!