Sladica je nadvse preprosta, nima veliko sestavin in pri njeni izdelavi lahko pomagajo tudi otroci.
Potrebujemo:
300 g Oreo mletih keksov
250 g mascarpone sira
200 g bele čokolade
1-2 žlici olja (če želite tanjšo in bolj svilnato plast bele čokolade)
mleta bučna semena, dehidrirane jagode, maline ali mlete pistacije.
Priprava:
Mlete Oreo kekse in maskarpone sir zgnetemo v kakavovo kepo, ki jo pustimo v hladilniku približno 1 uro, da se masa stisne.
Iz ohlajene mase oblikujemo manjše kroglice v velikosti manjšega oreha. Kroglice damo v hladilnik za vsaj 15 minut, da se ohladijo. Na ohlajene kroglice se bo sprijelo več čokolade, pa tudi lepše se bo čokolada oblila.
Nad vodno kopeljo stopimo belo čokolado. V večjo kozico nalijemo vodo, nad njo postavimo stekleno skledo z nalomljeno belo čokolado. Skleda se ne sme dotikati vode v kozici, ki jo segrevamo. Da se bela čokolada med topljenjem ne sesiri, jo s silikonsko metlico ves čas mešamo. Pazimo tudi, da voda ne pride v čokolado.
Stopljeni čokoladi vmešamo olje in jo malce ohladimo. Čokolada ne sme biti prevroča.
S pomočjo vilice ali žličke namakamo dobro ohlajene kroglice v čokolado in jih odlagamo na papir za peko.
Preden se čokolada popolnoma strdi, kroglice posipamo s še malo mletimi Oreo kakavovimi piškoti in dehidriranimi malinami, jagodami, ali mletimi bučnimi semeni ali pistacijo….
Kroglice hranimo v hladilniku in obvezno postrežemo dobro ohlajene. Ker so takšne najokusnejše.
(iz bloga 220stopinjposevno.com)