Zanimivosti

Kako porabiti ostanke orehove potice? Bepopka Tinkara svetuje

A. M.
29. 12. 2020, 16.05
Posodobljeno: 29. 12. 2020, 17.01
Deli članek:

Kako iz ostankov hrane sčarati novo okusno jed, je resnično kar nekaj možnosti.

Instagram
Tinkara Fortuna

Ste se kdaj vprašali, kako naprimer porabiti ostanke orehove potice, ki te dni ne manjka na naših praznično obloženih mizah?

"Notranjost potice 'natrgamo' na koščke in jo položimo na dno pekača. Prelijemo z vanili pudingom, nato še s čokoladnim pudingom, ter postavimo na hladno za vsaj dve uri. Na vrhu nato namažemo še s stepeno sladko smetano ter potrosimo s kakavom. Naslednjič bom podlogo iz potice namočila še z malo mleka (ali ruma), da bo spodnji del bolj sočen," je zanimiv recept na družbenih omrežjih razkrila glasbnice Tinkara Fortuna.

Za prste obliznit', kajne?

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025