Zanimivosti

Naj bodo ribe večkrat na vašem krožniku!

A. K., Maja
28. 6. 2019, 16.01
Deli članek:

Prav nič ne bi bilo narobe, če bi si jih privoščili prav vsak dan v tednu - ribe namreč, te spolzke morske krasotice, ki se jim ne more upreti celo marsikateri vegetarijanec. Danes smo za vas pripravili recept za slastno jed iz lososa. Izvolite recept.

Revija Maja
Morski losos

Morski losos z brokolijem

45 minut

Sestavine za 4 osebe:
2 gomolja koromača 
1 pomaranča 
50 g masla 
sol, poper 
4 fileji morskega lososa (vsak po 150 g) 
4 srednje veliki krompirji 
1 majhna bučka 

Priprava:
Brokoli narežemo na koščke. Pomarančo umijemo z vročo vodo, jo obrišemo do suhega in naribamo lupino. Sok iztisnemo.

V ponvi segrejemo 25 g masla, na njem popečemo brokoli, solimo in popramo. Dodamo pomarančni sok in lupino ter vse skupaj še 7 minut dušimo na srednjem ognju.

Medtem ribje fileje osušimo, solimo in popramo. Krompir olupimo in narežemo na srednje debele rezine. Prav tako storimo z bučko. Z rezinami krompirja in bučk obložimo vrhnjo stran ribjih filejev.

V ponvi segrejemo 25 g masla in nanj položimo obložene fileje. Dobro jih popečemo. Solimo, popramo.

Ribo postrežemo s pomarančno omako in zelenjavno prilogo.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.