Morski losos z brokolijem
45 minut
Sestavine za 4 osebe:
2 gomolja koromača
1 pomaranča
50 g masla
sol, poper
4 fileji morskega lososa (vsak po 150 g)
4 srednje veliki krompirji
1 majhna bučka
Priprava:

Njena.si
Bi plačali 5000 € za 'odklenitev' bančnega računa?
Brokoli narežemo na koščke. Pomarančo umijemo z vročo vodo, jo obrišemo do suhega in naribamo lupino. Sok iztisnemo.
V ponvi segrejemo 25 g masla, na njem popečemo brokoli, solimo in popramo. Dodamo pomarančni sok in lupino ter vse skupaj še 7 minut dušimo na srednjem ognju.
Medtem ribje fileje osušimo, solimo in popramo. Krompir olupimo in narežemo na srednje debele rezine. Prav tako storimo z bučko. Z rezinami krompirja in bučk obložimo vrhnjo stran ribjih filejev.
V ponvi segrejemo 25 g masla in nanj položimo obložene fileje. Dobro jih popečemo. Solimo, popramo.
Ribo postrežemo s pomarančno omako in zelenjavno prilogo.