Koriandrovi piščančji takosi
Recept 2:
Potrebujemo:
- 400 g piščančjih prsi
- 1 skodelico riža
- ¼ skodelice na drobno nasekljanih koriandrovih listov
- sok ½ limete
- 1 skodelico kuhanega in osušenega črnega fižola
- 6 koruznih ali polnozrnatih tortilj
- ½ skodelice naribanega sira cheddar
Za guacamole:
- 2 dozorjena avokada
- ½ skodelice na drobno narezanega paradižnika
- ¼ skodelice na drobno narezane čebule
- 2–3 žlice na drobno nasekljanih koriandrovih listov
- ½ na drobno nasekljanega čilija jalapeno
- sok ½ limete
- ¼ žličke soli in popra
Priprava:
Odlična mehiška jed, ki jo lahko brez velikega truda pripravite v le slabe pol urice. Poleg tega, da je jed nadvse preprosta za pripravo, ima tudi lahke in zdrave sestavine in je odličnega okusa. Piščančje prsi narežemo na koščke in jih popečemo na nekaj kapljicah olja. Medtem na vodi skuhamo riž, ki ga le malce osolimo. Ko je riž mehak, ga skupaj s fižolom, koriandrom, limeto in popečenimi koščki piščančjih prsi dobro premešamo. Tortilje pogrejemo na kapljici olja, nato pa jih enakomerno napolnimo s prej pripravljeno mešanico. Na koncu potresemo še z naribanim sirom in prelijemo z omako guacamole. To pripravimo tako, da v večji posodi nežno z vilicami pretlačimo avokada, nato pa dodamo vse preostale sestavine in jih dobro premešamo, da se okusi enakomerno razdelijo. Za okras lahko dodamo rezino sveže čebule in listke koriandra.