Rastlinski med iz regratovih cvetov
Sestavine za tri 300-mililitrske kozarce za vlaganje:

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
200 cvetov regrata (sveže nabrani)
3 limone (narezane na rezine; olupka ne odstranimo)
1 l vode
2 kg kristalnega belega ali rjavega sladkorja
Postopek:
V večjo ponev damo cvetove, limono in vodo, pristavimo na ogenj in med konstantnim mešanjem kuhamo 15 minut. Po 15 minutah zmes precedimo skozi gosto cedilo. Tekočino prelijemo nazaj v ponev. Dodamo sladkor in med nenehnim mešanjem na ognju kuhamo še približno 40 minut oziroma tako dolgo, da se sladkor popolnoma stopi. Zgoščeno tekočino še vročo vlijemo v kozarce, jih dobro zapremo s pokrovčki in zavijemo v kuhinjsko krpo/brisačo. Med pustimo počivati v temi 24 ur, nakar je pripravljen za uživanje.
Namig: Če med hranimo v dokaj hladnem prostoru in v temi, je obstojen več let.