»Ati, kaj bo za kosilo? Ja, juha in špageti – vsak dan,« se spominja svojih kuharskih začetkov. »A kmalu sem se ozavestil in otrokom še pred šolo pripravljal sadne ali zelenjavne solate, za kosilo pa bosanski lonec in s peso, korenjem, peteršiljem, jajčki, koruzo, semeni in še čim obogatene zelene solate na bučnem olju. Zaslovel sem z govejo juho, ki sta jo Taja in Klemen razglasila za najboljšo na svetu. S partnerico Aljo pa si vsako jutro privoščiva zelenjavni smuti, ki drži ves dan. Zanje sem se specializiral tudi sam – po okusu so vedno nekoliko različni, pač odvisno od trenutne sveže zelenjavne zaloge.«
Smoothie à la Slavc
Sestavine (za dve osebi):
2 srednje velika korenčka
srednje velika pesa
manjši peteršilj z zelenim delom vred
košček kolerabe
košček zelene
list špinače, ohrovta, zelja, solate, radiča
2 redkvici
ingver in kajenski poper (po potrebi)
žlička kurkume
žlička globokomorskih alg
2 veliki žlici mešanice semen (orehi, bučnice, lešniki, mandlji, sončnično in laneno seme)
4 jedrca mareličnih koščic
posušena regratova korenina
10 kapljic ameriškega slamnika
velika žlica posušenih brusnic
banana ali jabolko
Priprava:
Zmeljite v blenderju do stopnje drobne kaše, popijte in za ves dan pozabite na potrebo po hrani.