Zanimivosti

Piščanec po mehiško za božansko kosilo

A. K., Maja
31. 3. 2019, 11.01
Deli članek:

Za vse ljubitelje mehiške hrane danes pripravljamo piščanca po mehiško.

Revija Maja
Piščanec po mehiško

Piščanec po mehiško 

Sestavine za 4 osebe
3 žlice stopljenega masla
1 žlica olivnega olja
600 g piščančjih prsi brez kosti in kože
1/2 žličke soli
1 žlička popra
75 ml konjaka
2 na drobno narezana stroka česna
sesekljan zelen čili
kapljica čilijeve omake
50 ml pomarančnega soka
35 g praženih pinjol
2 pomaranči, narezani na rezine

Priprava
V večji kozici na srednji temperaturi segrejemo maslo in olje. Piščančje prsi na hitro prepražimo. Začinimo s soljo in poprom.

V kozico dodamo konjak in previdno prižgemo. Ko ogenj ugasne, dodamo česen, čili in čilijevo omako. Vmešamo pomarančni sok in znižamo temperaturo. Kuhamo 25 minut, da se piščanec zmehča.

Piščančje prsi vzamemo iz kozice, jih naložimo na krožnike in prelijemo z omako.

Okrasimo s pinjolami in rezinami pomaranče.

Objavljeno v reviji Maja št. 6, 15. 3. 2019.