Testenine s piščancem in suhimi paradižniki
Sestavine za 4 osebe:
3 žlice oljčnega olja
400 g piščančjega mesa
1 žlica moke
250 ml mleka
125 ml smetane
150 g parmezana
200 g posušenih paradižnikov, vloženih v olje
400 g testenin
1 strok česna
1 vejica žajblja
muškatni orešček
sol, poper
Priprava:
Parmezan naribajte. Posušene paradižnike odcedite in na drobno narežite. Česen iztisnite skozi stiskalnico ali na drobno sesekljajte. Piščanca narežite na koščke. V ponvi segrejte olje in na njem popecite piščanca. Dodajte česen, potresite ga z moko in mešajte, dokler ni enakomerno porazdeljena.
Mleko in smetano zmešajte z 250 ml vode. Med mešanjem mesa počasi prilivajte mešanico vode in mleka ter vse skupaj zavrite. Umešajte 120 g parmezana in paradižnike ter mešajte, dokler se sir ne stopi. Umešajte testenine, žajbelj in muškatni orešček ter pretresite, da so testenine potopljene v tekočino. Zavrite in takoj nato znižajte temperaturo, da jed komaj opazno vre. Kuhajte, dokler se testenine ne zmehčajo in se omaka zgosti.
Jed po okusu začinite s soljo in poprom ter odstranite vejico žajblja. Porazdelite po krožnikih in potresite s preostalim parmezanom in z malce sveže mletega popra.