Sladice

Valentinove skušnjave, ki se jim ni mogoče upreti

T.D.
13. 2. 2019, 21.30
Deli članek:

Valentinovo je čas srčkov, ljubezenskih verzov, vrtnic in seveda tudi najrazličnejših romantičnih dobrot. Predstavljamo vam izbor najboljših Valentinovih poslastic.

Dreamstime
Presenetite s slastno sladico.

Sladica, ki že na prvi pogled očara s svojo bohotno zunanjostjo, znotraj pa se skriva nežna, tekoča sredica ... Razkrivamo vam recept za čokoladni sufle, ki bo zagotovo navdušil vašega najdražjega ali najdražjo. Sestavine: 200 g temne čokolade, 50 g masla, 4 rumenjaki, 6 beljakov, 100 g sladkorja, 1 ščepec soli, sladkor v prahu. Priprava: Čokolado in maslo počasi raztopimo na nizkem ognju (vmes mešamo), ohladimo do mlačnega in zmešamo z rumenjaki. Iz beljakov in sladkorja naredimo rahel sneg (sladkor dodajamo postopoma, ko se začnejo beljaki peniti), ki ga začinimo s ščepcem soli. V čokoladno-rumenjakovo zmes najprej nežno in počasi vmešamo tretjino snega, potem pa počasi še preostali sneg. Modelčke namastimo z maslom (pomagamo si s čopičem) in potresemo s sladkorjem; odvečni sladkor odstranimo. Pripravljene modelčke do vrha napolnimo s čokoladno zmesjo in s prstom potegnemo po robu, da naredimo kanalček. Modelčke postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in sufleje pečemo deset minut.

Časopis Svet24
Med najbolj slastna darila nedvomno spada škatla pralinejev.

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Ekipa

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Pralineji za zaljubljene

Sestavine za 20 kosov: 50 g posušenih brusnic, 200 g bele čokolade in 25 g kokosove maščobe. Priprava: Brusnice narežemo na koščke. Čokolado nalomimo in s kokosovo maščobo stopimo nad parno kopeljo. V modelčke za pralineje odmerimo najprej po pol žličke čokolade, povrhu potresemo pol žličke brusnic, nato pa modelčke do konca napolnimo s čokolado. Za 15 minut postavimo v zamrzovalnik. Pralineje hranimo v hladilniku.

Kokosova krema z jagodami

To nežno, osvežujočo in omamno dišečo kremo naložimo v kozarčke, jo okrasimo s poljubnim svežim sadjem in postrežemo. Je sploh lahko še bolj preprosto? Sestavine: 300 ml kokosove smetane, 250 g lahkega grškega jogurta, sladkor v prahu in 400 g svežih jagod. Priprava: Jagode očistimo in narežemo na poljubno velike koščke. Kokosovo smetano z električnim mešalnikom čvrsto stepemo in ji nato počasi primešamo grški jogurt. Po potrebi dodamo tudi malo sladkorja v prahu. Kozarčke do polovice napolnimo s pripravljeno kremo, dodamo nekaj jagod, potem pa kozarčke skoraj do vrha napolnimo s preostalo kremo in po njej potresemo preostale jagode.

Zanimivosti

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne

tek na smuceh
Tek na smučeh

Priljubljena zimska aktivnost, ki požene kri po žilah