Sladice

Valentinove skušnjave, ki se jim ni mogoče upreti

T.D.
13. 2. 2019, 21.30
Deli članek:

Valentinovo je čas srčkov, ljubezenskih verzov, vrtnic in seveda tudi najrazličnejših romantičnih dobrot. Predstavljamo vam izbor najboljših Valentinovih poslastic.

Dreamstime
Presenetite s slastno sladico.

Sladica, ki že na prvi pogled očara s svojo bohotno zunanjostjo, znotraj pa se skriva nežna, tekoča sredica ... Razkrivamo vam recept za čokoladni sufle, ki bo zagotovo navdušil vašega najdražjega ali najdražjo. Sestavine: 200 g temne čokolade, 50 g masla, 4 rumenjaki, 6 beljakov, 100 g sladkorja, 1 ščepec soli, sladkor v prahu. Priprava: Čokolado in maslo počasi raztopimo na nizkem ognju (vmes mešamo), ohladimo do mlačnega in zmešamo z rumenjaki. Iz beljakov in sladkorja naredimo rahel sneg (sladkor dodajamo postopoma, ko se začnejo beljaki peniti), ki ga začinimo s ščepcem soli. V čokoladno-rumenjakovo zmes najprej nežno in počasi vmešamo tretjino snega, potem pa počasi še preostali sneg. Modelčke namastimo z maslom (pomagamo si s čopičem) in potresemo s sladkorjem; odvečni sladkor odstranimo. Pripravljene modelčke do vrha napolnimo s čokoladno zmesjo in s prstom potegnemo po robu, da naredimo kanalček. Modelčke postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in sufleje pečemo deset minut.

Časopis Svet24
Med najbolj slastna darila nedvomno spada škatla pralinejev.

Pralineji za zaljubljene

Sestavine za 20 kosov: 50 g posušenih brusnic, 200 g bele čokolade in 25 g kokosove maščobe. Priprava: Brusnice narežemo na koščke. Čokolado nalomimo in s kokosovo maščobo stopimo nad parno kopeljo. V modelčke za pralineje odmerimo najprej po pol žličke čokolade, povrhu potresemo pol žličke brusnic, nato pa modelčke do konca napolnimo s čokolado. Za 15 minut postavimo v zamrzovalnik. Pralineje hranimo v hladilniku.

Kokosova krema z jagodami

To nežno, osvežujočo in omamno dišečo kremo naložimo v kozarčke, jo okrasimo s poljubnim svežim sadjem in postrežemo. Je sploh lahko še bolj preprosto? Sestavine: 300 ml kokosove smetane, 250 g lahkega grškega jogurta, sladkor v prahu in 400 g svežih jagod. Priprava: Jagode očistimo in narežemo na poljubno velike koščke. Kokosovo smetano z električnim mešalnikom čvrsto stepemo in ji nato počasi primešamo grški jogurt. Po potrebi dodamo tudi malo sladkorja v prahu. Kozarčke do polovice napolnimo s pripravljeno kremo, dodamo nekaj jagod, potem pa kozarčke skoraj do vrha napolnimo s preostalo kremo in po njej potresemo preostale jagode.

Estrada

radio-1
Šou domov

Robert Roškar ostal brez sovoditeljice

Jaka Peterka
Jaka Peterka

Priljubljeni radijski voditelj iskreno o varanju

Maruša Mišmaš Zrimšek, nosečnost
Maruša Mišmaš Zrimšek

Slovenska atletinja si želi po porodu nastopiti na olimpijskih igrah

Melania in Donald Trump
Oblačenje prve dame

Kaj modni opazovalci pričakujejo od Melanie Trump?

Čedno dekle, Pretty Woman
Neprimerni in sporni

Večne filmske ljubezni, ki bi bile danes močno obsojane

dagi in monika 1
Anže Langus Petrović

Mož Avsenikove vnukinje se je navadil na poročni prstan

Zanimivosti

mikrovalovna pečica
Nepogrešljiv aparat

Določeno hrano lahko v mikrovalovni pečici raznese ali pa celo zogleni

kavni aparat
Čiščenje in vzdrževanje

Poskrbite, da vam dragega kavnega aparata ne uniči vodni kamen

rep03-2025_naslovka
Zanimivosti

Obračun v političnem zakulisju: tarča je Robert Golob, ne Boštjan Poklukar

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij