Ohrovtova nabodalca Emme Stone
Za 6 oseb
Priprava: 20 minut
Čas pečenja: 25 minut
Sestavine: 300 g brstičnega ohrovta, 1 žlica javorjevega sirupa, 6 rezin pršuta, 100 g parmezana, 200 g krušnih drobtin, 1 bio limona, 1 jajce, 30 g moke, sol, poper, 1 žlička olivnega olja.
Priprava: Brstični ohrovt očistimo in cele glavice stresemo v pekač. Prelijemo jih z javorjevim sirupom in olivnim oljem, solimo in popramo ter 15 minut pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj. Počakamo, da se pečen ohrovt ohladi, potem pa glavice ovijemo s pršutom in prebodemo z zobotrebci. Jajce razžvrkljamo, limoni nastrgamo lupino. Glavice povaljamo v moki, pomočimo v jajcu in drobtinah, ki smo jih zmešali s parmezanom ter limonino lupino. Glavice položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 8–10 minut pečemo na 190 stopinjah. Še vroče postrežemo.