Zanimivosti

Tako ohrovtova nabodalca pripravi Emma Stone!

M. O. Ž., Zarja
5. 2. 2019, 11.01
Deli članek:

Igralka in oskarjevka Emma Stone je ena od tistih srečnic, ki jé zdravo hrano zato, ker ji je ta v resnici všeč. Za vitko postavo ji tako ni treba pretirano skrbeti, saj je na njenem jedilniku pogosto zelenjava, razen rdeče pese, ki ji resnično ne tekne. Brstični ohrovt je zanjo prava poslastica, ki si jo sicer privošči z ocvrtim krompirčkom, a obvezno brez majoneze.

Profimedia
Brstični ohrovt je za Emmo Stone prava poslastica.

Ohrovtova nabodalca Emme Stone

Za 6 oseb

Priprava: 20 minut

Čas pečenja: 25 minut

Sestavine: 300 g brstičnega ohrovta, 1 žlica javorjevega sirupa, 6 rezin pršuta, 100 g parmezana, 200 g krušnih drobtin, 1 bio limona, 1 jajce, 30 g moke, sol, poper, 1 žlička olivnega olja.

Revija Zarja
Ohrovtova nabodalca

Priprava: Brstični ohrovt očistimo in cele glavice stresemo v pekač. Prelijemo jih z javorjevim sirupom in olivnim oljem, solimo in popramo ter 15 minut pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj. Počakamo, da se pečen ohrovt ohladi, potem pa glavice ovijemo s pršutom in prebodemo z zobotrebci. Jajce razžvrkljamo, limoni nastrgamo lupino. Glavice povaljamo v moki, pomočimo v jajcu in drobtinah, ki smo jih zmešali s parmezanom ter limonino lupino. Glavice položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 8–10 minut pečemo na 190 stopinjah. Še vroče postrežemo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 5, 29. 1. 2019.