Goveji kari z zelenjavo
Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Sestavine: 400 g stročjega fižola, sol, 1 rdeča paprika, 20 g vloženega ingverja, 400 g puste govedine (roastbeef), 1–2 žlice olja, poper, 50 g indijskih oreščkov, 1 žlička rdeče karijeve paste, 400 ml čiste goveje juhe, 1 žlica škroba.
Priprava: Fižol skuhamo v slani vodi. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Ingver olupimo in naribamo. Meso splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na trakove. Popečemo jih na vročem olju, solimo, popramo. Dodamo papriko, indijske oreščke in ingver, vmešamo karijevo pasto, zalijemo z juho in zavremo. Nazadnje vmešamo škrob, dobro premešamo, solimo in popramo. Ponudimo s fižolom in vloženim ingverjem.