Zanimivosti

Goveji kari z zelenjavo iz domače kuhinje

M. O. Ž, Zarja
27. 1. 2019, 11.01
Deli članek:

Za dober obrok, ki diši po eksotiki, ni treba v daljne kraje.

Revija Zarja
Goveji kari z zelenjavo

Goveji kari z zelenjavo

Za 4 osebe

Priprava: 30 minut

Sestavine: 400 g stročjega fižola, sol, 1 rdeča paprika, 20 g vloženega ingverja, 400 g puste govedine (roastbeef), 1–2 žlice olja, poper, 50 g indijskih oreščkov, 1 žlička rdeče karijeve paste, 400 ml čiste goveje juhe, 1 žlica škroba.

Priprava: Fižol skuhamo v slani vodi. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Ingver olupimo in naribamo. Meso splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na trakove. Popečemo jih na vročem olju, solimo, popramo. Dodamo papriko, indijske oreščke in ingver, vmešamo karijevo pasto, zalijemo z juho in zavremo. Nazadnje vmešamo škrob, dobro premešamo, solimo in popramo. Ponudimo s fižolom in vloženim ingverjem.

Objavljeno v reviji Zarja št. 3, 15. 1. 2019.