Rezanci z lososom
Sestavine za 4 osebe:
1 manjša čebula
150 g svežega lososa
100 g prekajenega lososa
200 ml sladke smetane
koprc
sol, poper
oljčno olje
500 g svežih rezancev (ali 300 g suhih)
Priprava:
Svežega lososa narežite na kocke, dimljenega pa na trakove. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte.
V kozici segrejte oljčno olje in na njem pri nižji temperaturi steklasto popražite čebulo. Nato dodajte kocke svežega lososa in jih rahlo popecite z vseh strani. Dodajte trakove prekajenega lososa, premešajte, zalijte s smetano in rahlo kuhajte približno 5 minut. Dodajte koprc ter omako po želji zmeljite s paličnim mešalnikom.
Medtem zavrite vodo in po navodilu na embalaži skuhajte rezance. Kuhane rezance odcedite in pri tem prihranite nekaj vode, v kateri so se kuhali. Razporedite jih po krožnikih.
Omako po potrebi malce razredčite z vodo, v kateri so se kuhali rezanci, po okusu še dodatno začinite in prelijte čez rezance.