Zanimivosti

Rezanci z lososom za božansko kosilo!

V. S., Maja
20. 1. 2019, 11.01
Deli članek:

Redni, malce lažji obroki, polni koristnih snovi za naše telo, bodo pomirili naš želodec in izničili posledice praznikov. Danes zato pripravljamo slastne rezance z lososom.

Dreamstime
Rezanci z lososom

Rezanci z lososom

Sestavine za 4 osebe:
1 manjša čebula
150 g svežega lososa
100 g prekajenega lososa
200 ml sladke smetane
koprc
sol, poper
oljčno olje
500 g svežih rezancev (ali 300 g suhih)

Priprava:

Svežega lososa narežite na kocke, dimljenega pa na trakove. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte.

V kozici segrejte oljčno olje in na njem pri nižji temperaturi steklasto popražite čebulo. Nato dodajte kocke svežega lososa in jih rahlo popecite z vseh strani. Dodajte trakove prekajenega lososa, premešajte, zalijte s smetano in rahlo kuhajte približno 5 minut. Dodajte koprc ter omako po želji zmeljite s paličnim mešalnikom.

Medtem zavrite vodo in po navodilu na embalaži skuhajte rezance. Kuhane rezance odcedite in pri tem prihranite nekaj vode, v kateri so se kuhali. Razporedite jih po krožnikih.

Omako po potrebi malce razredčite z vodo, v kateri so se kuhali rezanci, po okusu še dodatno začinite in prelijte čez rezance.

Objavljeno v reviji Maja št. 1, 4. 1. 2019.