Limonina krema z jagodičjem
30 minut + 2 uri hlajenje
Sestavine za 8 oseb:
2 žlici naribane limonine lupinice
240 ml sveže iztisnjenega limoninega soka
150 g sladkorja
6 jajc
ščepec soli
220 g hladnega masla
Za jagodičje
200 g mešanega jagodičja (svežega ali zamrznjenega)
2 žlici sladkorja
Priprava:
V srednji posodi s težkim dnom med mešanjem počasi zavrite limonino lupinico, limonin sok in 50 g sladkorja: Mešajte, dokler se sladkor na raztopi, nato odstavite. Maslo narežite na kose in postavite nazaj v hladilnik.
Stepite jajca, sol in preostal sladkor v gosto peno (približno 1 minuto). Med stalnim mešanjem počasi vlijte v jajčno zmes četrtino vročega limoninega soka, ga popolnoma vmešajte in nato jajčno zmes prestavite v posodo z limoninim sokom. Stepajte in kuhajte kremo pri nizki temperaturi, dokler se ne zgosti (približno 2 minuti).
Vročo kremo prestavite v blender. Pri srednji hitrosti jo stepajte in postopoma dodajajte koščke masla. Počakajte, da se vsak košček popolnoma vdela v kremo, preden dodate naslednjega.
Kremo prestavite v stekleno ali porcelanasto skledo, jo pokrijte s prozorno folijo, ki jo direktno pritisnite na kremo. Postavite v hladilnik za najmanj 2 uri.
Jagodičje zmešajte s sladkorjem in ga pustite stati, da se izloči nekaj soka. Kremo naložite v skledice in na vrh položite žlico jagodičevja.