Zanimivosti

Čičerikina solata s kuskusom in semeni granatnega jabolka

M. O. Ž., Zarja
15. 1. 2019, 11.01
Deli članek:

Po praznikih se nam vedno oglaša slaba vest, ker je bilo vsega preveč – stroškov, zabav in izdatne hrane. Luknja v denarnici narekuje varčevanje, preveč gurmanskih užitkov pa zmernost na krožniku. Če ste se odločili za slednjo, se (vsaj) za kratek čas odpovejte mesu ter privoščite želodcu veliko juh in solat. Zagotovo se boste že kmalu počutili lažje in bolje.

Revija Zarja
Solata s čičeriko in kuskusom

Čičerikina solata s kuskusom in semeni granatnega jabolka

Priprava: 20 minut

Sestavine: 400 g konzervirane (kuhane) čičerike, 200 g kuskusa, 1 šopek peteršilja, 1 bio pomaranča, 1 bio limona, 2 granatni jabolki, 50 ml olivnega olja, 1 žlica posušenega koriandra, ½ žličke mletega cimeta, sol, poper.

Priprava: Kuskus stresemo v skledo in prelijemo z vročo vodo ali čisto juho. Počakamo 20 minut. Medtem osmukamo in sesekljamo peteršilj. Granatnima jabolkoma izdolbemo semena. Limoni in pomaranči iztisnemo sok in nastrgamo lupino. Kuskusu dodamo peteršilj, semena granatnih jabolk, sok in lupino grenivk, splaknjeno in odcejeno čičeriko, olivno olje. Dobro premešamo ter začinimo solato še z olivnim oljem koriandrom, cimetom, soljo in poprom.

Objavljeno v reviji Zarja št. 2, 8. 1. 2019.