Angelske palčke
45 minut
Sestavine za 85 palčk:
100 g bele čokolade
3 jajca
100 g sladkorja
50 g medu
1 vaniljin sladkor
150 g pšenične moke
70 g ovsenih kosmičev
125 g škroba
100 g mletih mandljev
1/2 bio limone
2-3 žličke mletega janeža
1 noževa konica mletih nageljnovih žbic
1 ščepec soli
In še:
150 g bele čokolade
1 žlica janeževih semen
Priprava:
1. Belo čokolado (100 g) nalomimo na koščke in jih stopimo nad parno kopeljo. Jajca kremasto stepemo, med stepanjem dodamo sladkor, med, vaniljin sladkor. Nazadnje prilijemo še topljeno čokolado.
2. Zmešamo moko, kosmiče, škrob, mandlje, nastrgano limonino lupino, začimbe in sol. Testo nadevamo v dresirno vrečko in na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo od 4 do 5 cm dolge palčke.
3. Palčke pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, od 10 do 15 minut.
4. Medtem nalomimo na koščke še preostalo čokolado in jo stopimo nad parno kopeljo. Vanjo pomočimo pečene palčke in jih potresemo z janežem.