Ema je navihana osnovnošolka, ki se rada potika po kuhinji kuharskega šefa Tomaža Kavčiča. Rada ga opazuje pri delu in nikoli ne skopari z dodatnimi idejami in predlogi. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov. Ema pravi: »V Tomaževi kuhinji se naučim skoraj več kot v šoli. Najbolj fino pa je, da je to znanje neskončno bolj okusno. Pobrskajte po mojih zapiskih in se naučite okusnih kuharskih receptov in prebrisanih trikov tudi vi!«
Guacamole
Sestavine:
1 zrel avokado
limetin sok
1 šalotka
2 srednje velika paradižnika
sol
poper
malo nasekljanega koriandra
1 ščepec mlete kumine
Priprava:
Zrel avokado izdolbete z žličko in ga v posodici zmečkate z vilicami. Ker je mehek, bo to šlo brez težav. Pretlačen avokado pokapate z limetinim sokom, da ne oksidira in počrni. Šalotko in paradižnik nasekljate na majhne koščke. Manjši kot so, bolje bo. Na koncu vse skupaj zmešate, dodate sol, poper, koriander in kumino.
In guacamole je pripravljen! Lahka jed, ki jo pripravimo v dvajsetih minutah, je za štiri osebe.