Kakav s slezenovimi penicami
15 minut
Sestavine za 4 kozarce po 250 ml:

Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
1 l mleka
4 žlice kakava
4 čokoladni piškoti
50 g temne čokolade
60 g mini slezenovih penic
Priprava:
1. Mleko segrejemo in vmešamo kakav.
2. Tri do štiri piškote s koščki čokolade nadrobimo in v piškotne drobtine namočimo robove skodelic, ki smo jih prej potopili v kakav.
3. Čokolado narežemo na koščke in stopimo na parni kopeli.
4. V skodelice natočimo kakav, dodamo še penice in skodelice za minuto položimo v pečico (funkcija žar), da se penice rjavo obarvajo.
5. Pokapljamo s stopljeno čokolado in takoj ponudimo.
Smreka iz smetane
Vroči kakav ali čokolada bosta zasijala v praznični podobi, če bomo v skodelico z vročim napitkom položili smetano v obliki smrekice. Za ta dodatek sladko smetano trdo stepemo, jo potem razmažemo v pekač 3 cm na debelo in pekač za nekaj ur postavimo v zamrzovalnik. Potem malce počakamo, da smetana za odtenek odmrzne, in z modelčkom za piškote izrežemo smreko ali drug praznični motiv. Položimo v skodelico z vročim napitkom in takoj ponudimo.