Zanimivosti

Kakav s slezenovimi penicami za sladkosnede

M. O. Ž., Maja
31. 12. 2018, 16.01
Deli članek:

V mrzlih zimskih dneh nas nič ne ogreje bolje kot skodelica vročega čaja, slastne čokolade, kakava ali kave z dodatkom prazničnih začimb.

Revija Maja
Kakav s penicami

Kakav s slezenovimi penicami

15 minut

Sestavine za 4 kozarce po 250 ml:
1 l mleka
4 žlice kakava
4 čokoladni piškoti
50 g temne čokolade
60 g mini slezenovih penic

Priprava:
1. Mleko segrejemo in vmešamo kakav.
2. Tri do štiri piškote s koščki čokolade nadrobimo in v piškotne drobtine namočimo robove skodelic, ki smo jih prej potopili v kakav.
3. Čokolado narežemo na koščke in stopimo na parni kopeli.
4. V skodelice natočimo kakav, dodamo še penice in skodelice za minuto položimo v pečico (funkcija žar), da se penice rjavo obarvajo.
5. Pokapljamo s stopljeno čokolado in takoj ponudimo.

Smreka iz smetane

Vroči kakav ali čokolada bosta zasijala v praznični podobi, če bomo v skodelico z vročim napitkom položili smetano v obliki smrekice. Za ta dodatek sladko smetano trdo stepemo, jo potem razmažemo v pekač 3 cm na debelo in pekač za nekaj ur postavimo v zamrzovalnik. Potem malce počakamo, da smetana za odtenek odmrzne, in z modelčkom za piškote izrežemo smreko ali drug praznični motiv. Položimo v skodelico z vročim napitkom in takoj ponudimo.

Objavljeno v reviji Maja št. 25, 7. 12. 2018.