Zvitki s fižolom
Sestavine za 4 osebe:
1 žlica olja
1 rdeča paprika
1 čebula
2 konzervi rdečega fižola v pikantni omaki
kajenski poper
8 koruznih tortilj
75 g nastrganega sira
170 ml kisle smetane
1 zelen feferon
Priprava:
1. Čebulo olupimo in sesekljamo. Papriko narežemo na koščke. Na olju popražimo čebulo in dodamo papriko. Dodamo fižol in kajenski poper in dobro pregrejemo.
2. Nadev razporedimo na tortilje in potresemo s sirom (nekaj ga prihranimo), zvijemo in položimo v pekač.
3. Na zvitke naložimo kislo smetano. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo, skupaj s sirom ga potresemo po zvitkih.
4. Pekač pokrijemo s folijo in pečemo 10 minut na 200 stopinjah, potem odkrijemo in pečemo še 10 minut.