Zanimivosti

Tako pripravljenih zrezkov najbrž še niste jedli!

M. O. Ž., Maja
28. 12. 2018, 11.01
Deli članek:

Naj bo vsak dan praznik vsaj na krožniku.

Revija Maja
Zapečeni zrezki

Zapečeni zrezki

Sestavine za 4 osebe:
4 svinjski zrezki (po 120 g)
sol, poper
2 žlici olja
500 g rdečih in zelenih paprik
2 čebuli
1 strok česna
80 g orehov
mleta rdeča paprika
1 vejica timijana
3 porcije krompirjevega pireja
40 g nastrgane gaude

Priprava:

1.     Zrezke solimo in popramo. Popražimo jih na vročem olju in pečene prestavimo v namaščen pekač.

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Njena.si

Mestni utrip že 20. leto spremlja ikonična Rotarijska ura na križišču Ajdovščina

2.     Paprike očistimo in narežemo na trakove. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Orehe na grobo zrežemo.

3.     Preostalo olje segrejemo v ponvi in popražimo čebulo in papriko. Dodamo česen in polovico orehov. Solimo, popramo, potresemo z mleto papriko in osmukanim timijanom. Naložimo v pekač, na zrezke.

4.     Pripravimo krompirjev pire in mu dodamo nekaj timijana in orehov. Naložimo ga na zelenjavo in potresemo s sirom. Pečemo 20 minut na 200 stopinjah.  

Objavljeno v reviji Maja št. 25, 7. 12. 2018.