Zapečeni zrezki
Sestavine za 4 osebe:
4 svinjski zrezki (po 120 g)
sol, poper
2 žlici olja
500 g rdečih in zelenih paprik
2 čebuli
1 strok česna
80 g orehov
mleta rdeča paprika
1 vejica timijana
3 porcije krompirjevega pireja
40 g nastrgane gaude
Priprava:
1. Zrezke solimo in popramo. Popražimo jih na vročem olju in pečene prestavimo v namaščen pekač.
2. Paprike očistimo in narežemo na trakove. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Orehe na grobo zrežemo.
3. Preostalo olje segrejemo v ponvi in popražimo čebulo in papriko. Dodamo česen in polovico orehov. Solimo, popramo, potresemo z mleto papriko in osmukanim timijanom. Naložimo v pekač, na zrezke.
4. Pripravimo krompirjev pire in mu dodamo nekaj timijana in orehov. Naložimo ga na zelenjavo in potresemo s sirom. Pečemo 20 minut na 200 stopinjah.
Objavljeno v reviji Maja št. 25, 7. 12. 2018.