Tortelini z gobami
Sestavine za 4 osebe:
5 žlic masla
2 žlici moke
200 ml goveje juhe
300 ml mleka
200 g topljenega sira
sol, poper
muškatni orešček
1 bio limona
1 šopek mlade čebule
400 g šampinjonov
100 g šunke
500 g tortelinov (s špinačo)
5 g suhih gob
4 žlic drobtin
drobnjak
Priprava:
1. Moko popražimo na dveh žlicah masla. Zalijemo z juho in mlekom, med mešanjem zavremo. Dodamo sir in segrevamo, da se stopi. Solimo, popramo, potresemo z naribanim muškatnim oreščkom in nastrgano limonino lupino. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
2. Čebulo očistimo na sesekljamo na obročke. Gobe narežemo na rezine. Oboje popražimo na žlici masla. Dodamo na koščke narezano šunko, solimo in popramo.
3. Gobovo mešanico s tortelini stresemo v pekač (velikosti 30 x 20 cm) in prelijemo s sirovo omako.
4. Suhe gobe sesekljamo in zmešamo z drobtinami. Potresemo po tortelinih. Dodamo preostalo maslo in pečemo v pečici 20 minut. Potresemo z drobnjakom.