Teletina s citrusovim maslom
Sestavine za 4 osebe:
1 kos teletine (650 g)
1 bio limeta
1 bio pomaranča
150 g + 1 žlica zmehčanega masla
sol, poper
muškatni orešček
2 zvezdasta janeža
Priprava:
1. Limeti in pomaranči z lupilnikom za zelenjavo narežite lupino. Potem sadeža razpolovite in od vsakega z vilicami postrgajte žlico sredice.

Njena.si
Bi plačali 5000 € za 'odklenitev' bančnega računa?
2. Maslo (120 g) od 3 do 4 minute kremasto stepajte z mešalnikom. Solite, poprajte, začinite z nastrganim muškatnim oreščkom, dodajte citruse in s tem napolnite servirno skodelico. Postavite jo na hladno.
3. Na žlici masla na hitro (2-3 minute) popecite kos mesa. Znižajte temperaturo, dodajte preostalo maslo, limetino in pomarančno lupino, zvezdasti janež in pecite še od 3 do 4 minute. Meso večkrat obrnite.
4. Meso prestavite v pekač, dodajte še vse preostale začimbe ter pecite od 12 do 15 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj.
5. Pečeno meso narežite na rezine in ponudite s citrusovim maslom.
Nasvet
Za prilogo mesu postrezite dušen brstični ohrovt in rezine popečene polente.