Zanimivosti

Teletina s citrusovim maslom za božično pojedino

M. O. Ž., Majin božič
22. 12. 2018, 11.01
Deli članek:

Iščete ideje, kaj pripraviti za božično večerjo? Revija Majin božič je za vas pripravila recept za slastno jed, ki bo teknila vsem ljubiteljem teletine.

Proviande
Teletina s citrusovim maslom

Teletina s citrusovim maslom

Sestavine za 4 osebe:
1 kos teletine (650 g)
1 bio limeta
1 bio pomaranča
150 g + 1 žlica zmehčanega masla
sol, poper
muškatni orešček
2 zvezdasta janeža

Priprava:

1. Limeti in pomaranči z lupilnikom za zelenjavo narežite lupino. Potem sadeža razpolovite in od vsakega z vilicami postrgajte žlico sredice.

2. Maslo (120 g) od 3 do 4 minute kremasto stepajte z mešalnikom. Solite, poprajte, začinite z nastrganim muškatnim oreščkom, dodajte citruse in s tem napolnite servirno skodelico. Postavite jo na hladno.

3. Na žlici masla na hitro (2-3 minute) popecite kos mesa. Znižajte temperaturo, dodajte preostalo maslo, limetino in pomarančno lupino, zvezdasti janež in pecite še od 3 do 4 minute. Meso večkrat obrnite.

4. Meso prestavite v pekač, dodajte še vse preostale začimbe ter pecite od 12 do 15 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj.

5. Pečeno meso narežite na rezine in ponudite s citrusovim maslom.

Nasvet
Za prilogo mesu postrezite dušen brstični ohrovt in rezine popečene polente.

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 11. 2018.