Zanimivosti

Za prste obliznit': piškoti z jabolki in medom

M. S., Maja
11. 10. 2018, 16.01
Deli članek:

Ko se dnevi krajšajo, več časa preživimo doma. V udobju svojega kavča, pokriti z mehko odejo, pa ob skodelici vročega čaja prijajo tudi domači piškoti.

Revija Maja
Piškoti z jabolki in medom

Z jabolki in medom

30 minut

Za 48 piškotov:
175 g masla
375 g arašidovega masla
300 ml medu
2 jajci
370 g masla
1 žlička vaniljeve esence
1 jabolko
450 g polnozrnate moke
½ kavne skodelice mletih lanenih semen
1 žlička pecilnega praška
½ žličke soli
100 g temne čokolade

Preberite tudi: Piščančja enolončnica s korenjem in porom. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Jabolko olupimo, odstranimo peške in narežemo na koščke. V skledi kremasto zmešamo maslo, dodamo med in jajci, arašidovo maslo in vaniljo. Vmešamo koščke jabolk.

2. V drugi sledi zmešamo moko, mleta lanena semena, pecilni prašek, sol in koščke čokolade.

5. Suhe sestavine dodamo mokrim in kupčke testa odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.

3. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, od 10 do 12 minut.