Z jabolki in medom
30 minut
Za 48 piškotov:
175 g masla
375 g arašidovega masla
300 ml medu
2 jajci
370 g masla
1 žlička vaniljeve esence
1 jabolko
450 g polnozrnate moke
½ kavne skodelice mletih lanenih semen
1 žlička pecilnega praška
½ žličke soli
100 g temne čokolade
Preberite tudi: Piščančja enolončnica s korenjem in porom. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Jabolko olupimo, odstranimo peške in narežemo na koščke. V skledi kremasto zmešamo maslo, dodamo med in jajci, arašidovo maslo in vaniljo. Vmešamo koščke jabolk.
2. V drugi sledi zmešamo moko, mleta lanena semena, pecilni prašek, sol in koščke čokolade.
5. Suhe sestavine dodamo mokrim in kupčke testa odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.
3. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, od 10 do 12 minut.