Zanimivosti

Popoln obrok: piščančja enolončnica s korenjem in porom

M. S., Maja
11. 10. 2018, 11.01
Deli članek:

Krepke juhe oziroma mesno-zelenjavne enolončnice so popoln obrok, ki ga lahko skuhamo na zalogo, nesemo v službo ali nekaj dni hranimo v hladilniku ter pojemo takrat, ko nas napade lakota.

Revija Maja
Piščančja enolončnica s korenjem in porom

Piščančja enolončnica s korenjem in porom

Sestavine za 4 osebe:
8 piščančjih krač
2 žlici moke
sol, poper
1 žlica olivnega olja
2 pora
250 g mini korenja
2 stroka česna
2 žlici mešanih provansalskih zelišč
600 ml piščančje jušne osnove

Preberite tudi: Šok na poroki Darje Gajšek. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Por očistimo in narežemo na koleščke. Korenje očistimo in ostrgamo. Česen olupimo in pretlačimo.

2. Moki dodamo sol in poper in v njej povaljamo meso.

3. V loncu na olju popečemo krače in jih odložimo na krožnik.

4. Potem na istem olju na hitro popražimo por in korenje ter vrnemo v posodo meso. Dodamo še česen in zelišča.

5. Zalijemo z juho, zavremo in posodo pokrijemo. Kuhljamo poldrugo uro, da se meso že loči od kosti. Postrežemo s svežim kruhom.

Zanimivosti

cistilnica-novak04
Zanimivosti

Oblačilom in preprogam se splača privoščiti pravo nego

Klic dobrote 2023_Bernarda Žarn in Jure Sešek
Klic dobrote 2024

Dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

leteči tigri
Claire Lee Chennault

Leteči tigri so rešili Kitajsko

_DSC5241
Zanimivosti

Huawei predstavil nove pametne ure in pojasnil pomen zabeleženih podatkov

20241028_100059_100551
Zanimivosti

Kaj je tako posebnega pri Huawei napravah, da Ciril Komotar ne more brez njih?

gus
3400 kilometrov v napačno smer

Kraljevi pingvin Gus močno zataval s svoje domovine na Antarktiki