Piščančja enolončnica s korenjem in porom
Sestavine za 4 osebe:
8 piščančjih krač
2 žlici moke
sol, poper
1 žlica olivnega olja
2 pora
250 g mini korenja
2 stroka česna
2 žlici mešanih provansalskih zelišč
600 ml piščančje jušne osnove
Preberite tudi: Šok na poroki Darje Gajšek. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Por očistimo in narežemo na koleščke. Korenje očistimo in ostrgamo. Česen olupimo in pretlačimo.
2. Moki dodamo sol in poper in v njej povaljamo meso.
3. V loncu na olju popečemo krače in jih odložimo na krožnik.
4. Potem na istem olju na hitro popražimo por in korenje ter vrnemo v posodo meso. Dodamo še česen in zelišča.
5. Zalijemo z juho, zavremo in posodo pokrijemo. Kuhljamo poldrugo uro, da se meso že loči od kosti. Postrežemo s svežim kruhom.