Majin nasvet
Piškoti, ki jim v originalu pravijo »cookies«, so stalnica v ameriških gospodinjstvih. Njihova priprava je zelo preprosta, le sestavine se lahko razlikujejo. Predvsem je pomembno, da jih v pekač položite dovolj narazen, ker se pri peki razlezejo. Odlični so sveže pečeni, še boljši pa dva dni kasneje.
Z rozinami in kavo
40 minut
Sestavine za 25 piškotov:
75 g orehovih jedrc
100 g rozin
75 g čokoladnih kapljic
175 g zmehčanega masla
1 jajce
125 g rjavega sladkorja
1 ščepec soli
225 g moke
1 žlička pecilnega praška
50 ml ohlajene kave
Preberite tudi: Jabolčni žele s kutinami. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Orehe na grobo zrežemo in jih zmešamo z rozinami in čokoladnimi kapljicami.
2. Maslo kremasto stepemo, dodamo jajce. Posebej zmešamo sladkor, sol, moko in pecilni prašek. Kavo vlijemo k maslu in potem vse dodamo suhim sestavinam. Nazadnje vmešamo rozine in čokolado.
3. Iz testa z dvema žlicama odmerimo za oreh velike kupčke in jih odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.
4. Pečemo v pečici, ogreti na 175 stopinj, 20 minut.