Zanimivosti

Oktobrski piškoti za sladkosnede

M. S., Maja
17. 10. 2018, 16.01
Deli članek:

Ko se dnevi krajšajo, več časa preživimo doma. V udobju svojega kavča, pokriti z mehko odejo, pa ob skodelici vročega čaja prijajo tudi domači piškoti.

Revija Maja
Piškoti

Majin nasvet

Piškoti, ki jim v originalu pravijo »cookies«, so stalnica v ameriških gospodinjstvih. Njihova priprava je zelo preprosta, le sestavine se lahko razlikujejo. Predvsem je pomembno, da jih v pekač položite dovolj narazen, ker se pri peki razlezejo. Odlični so sveže pečeni, še boljši pa dva dni kasneje.

Z rozinami in kavo

40 minut

Sestavine za 25 piškotov:
75 g orehovih jedrc
100 g rozin
75 g čokoladnih kapljic
175 g zmehčanega masla
1 jajce
125 g rjavega sladkorja
1 ščepec soli
225 g moke
1 žlička pecilnega praška
50 ml ohlajene kave

Preberite tudi: Jabolčni žele s kutinami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Orehe na grobo zrežemo in jih zmešamo z rozinami in čokoladnimi kapljicami.

2. Maslo kremasto stepemo, dodamo jajce. Posebej zmešamo sladkor, sol, moko in pecilni prašek. Kavo vlijemo k maslu in potem vse dodamo suhim sestavinam. Nazadnje vmešamo rozine in čokolado.

3. Iz testa z dvema žlicama odmerimo za oreh velike kupčke in jih odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.

4. Pečemo v pečici, ogreti na 175 stopinj, 20 minut.