Pečena polenta z gobami
Sestavine za 2 osebi:
2 žlici sesekljanega peteršilja
2 žlici olivnega olja
160 g koruznega zdroba za polento
200 g rjavih šampinjonov
100 g lisičk
100 g ostrigarjev
5 črnih oliv brez koščic
1 vejica rožmarina
1 šalotka
1 paradižnik
2 stroka česna
1 bio limona
sol, poper
Preberite tudi: Jabolčna juha s karijem. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Olive na drobno sesekljamo. Rožmarin osmukamo in sesekljamo.
2. Zavremo 400 ml vode z nekaj soli, olivami in rožmarinom. Med mešanjem v vodo stresemo zdrob in zavremo. Polento kuhljamo približno 15 minut. Večkrat premešamo.
3. Kuhano polento stresemo v pravokoten pekač, poravnamo, in ko se skoraj ohladi, narežemo na rezine.
4. Gobe očistimo in narežemo na rezine. Šalotko olupimo in sesekljamo. Paradižnik narežemo na koščke. Česen olupimo in sesekljamo. Limoni nastrgamo lupino.
5. V ponvi segrejemo žlico olja in na njem popražimo šalotko in česen, dodamo gobe, paradižnik, začinimo z limoninim sokom, soljo in poprom.
6. V drugi ponvi segrejemo preostalo olje in popečemo rezine polente. Postrežemo jih z gobami in potresemo z limonino lupino in peteršiljem.