Po kitajsko
Potrebujemo od 8 do 12 palačink, pečenih samo na eni strani, 30 dag zmletega mesa, 20 dag zelja, večjo rdečo papriko, en por, kozarček sojinih kalčkov, olje in začimbe.
Preberite tudi: Klasika po novem! Krompirjev golaž z belim fižolom. Kliknite TUKAJ!
V ponvi najprej prepražimo meso, nato dodamo na vžigalice narezano zelenjavo, solimo, popramo, potresemo z žličko kurkume, dodamo še žlico sojine omake in žlico sladke čilijeve omake. Pražimo deset minut in ohladimo. Dve žlici nadeva damo na prvo tretjino palačinke (na stran, ki ni pečena), palačinko dvakrat preložimo, robova zavihamo navznoter (kot pismo) in preložimo še tretjič. Ocvremo v vročem olju. Okusne so vroče ali hladne. Vegetarijanci bodo seveda meso opustili, dodali pa malo več zelenjave.
Z gobami in sirom
Potrebujemo 12 palačink, veliko čebulo, 50 dag mešanih gob, 15 dag trdega sira, lonček sladke smetane, olje in začimbe.
Čebulo sesekljamo in na olju steklasto popražimo. Dodamo zrezane gobe, sol, poper in žlico sesekljanega peteršilja ter pražimo, dokler tekočina ne povre. Namažemo palačinke, jih zvijemo, damo v pekač ter prelijemo z mešanico smetane in naribanega sira. Pečemo dobrih dvajset minut. Mimogrede, palačinke z gobami so odlične tudi brez peke v pečici, torej tudi brez smetane in sira, lahko pa jih prelijemo s tatarsko omako.
Svečana predjed
Potrebujemo 8 palačink, majhno konzervo rdečega kaviarja, lonček kisle smetane in šopek mlade čebulice.
Hladne palačinke premažemo s kislo smetano in potresemo s kaviarjem ter na drobno sesekljano čebulo. Dvakrat preložimo, povrh namažemo še z malo smetane ter potresemo s kaviarjem in ponudimo.
Z orehi
Potrebujemo 12 palačink, 30 dag zmletih orehov, 20 dag medu, 2 jajci, 2 lončka sladke smetane, maslo in začimbe.
Orehe pomešamo z medom in lončkom smetane ter s tem namažemo palačinke. Zvijemo jih, zložimo v pekač, namazan z maslom, in prelijemo z jajci, stepenimi s smetano in malo sladkorja. Pečemo v pečici dobrih 20 minut. Okusno toplo in hladno.
S skuto in sadjem
Potrebujemo 8 palačink, skledico skute, limono, sladkor in skledico malin, lahko so zamrznjene.
Skuti primešamo sladkor, naribano limonino lupinico in sok pol limone. Namažemo palačinke, jih zvijemo in prelijemo z omako iz malin (dodamo jim sladkor in jih stečkamo z vilicami). Omaka bo še boljša, če ji dodamo dve pesti celih borovnic.