Zanimivosti

Brusnična marmelada s hruškami

Revija Maja
9. 10. 2018, 16.01
Deli članek:

V času, ko je sadja res veliko, si naredimo zalogo marmelad do konca leta. S pomočjo želirnega sladkorja se je priprava sladkih shrankov korenito skrajšala in zato si v enem popoldnevu lahko pripravimo celo vrsto namazov za okusne zajtrke.

Revija Maja
Brusnična marmelada

Sestavine za 3 kozarce po 200 g:
10-12 semen kardamoma
1 strok vanilje
2 majhni hruški
500 g svežih brusnic
75 ml vode
1 bio pomaranča
250 g želirnega sladkorja 2 : 1

Preberite tudi: Jabolka v najslajši podobi. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Kardamom z nožem pretlačimo. Strok vanilje razpolovimo in postrgamo sredico. Hruške olupimo, odstranimo peške in narežemo na koščke.

2. Vse te sestavine skupaj z brusnicami, vodo, v enem kosu olupljeno pomarančno lupino in sladkorjem zmešamo v loncu.

3. Med mešanjem segrevamo do vrenja in kuhljamo 3 minute. Potem odstranimo pomarančno lupino in vaniljin strok in marmelado nalijemo v kozarce.

Nasvet: Brusnično marmelado ponudimo k divjačini in Martinovi gosi z rdečim zeljem.