Sestavine za 3 kozarce po 200 g:
10-12 semen kardamoma
1 strok vanilje
2 majhni hruški
500 g svežih brusnic
75 ml vode
1 bio pomaranča
250 g želirnega sladkorja 2 : 1
Preberite tudi: Jabolka v najslajši podobi. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Kardamom z nožem pretlačimo. Strok vanilje razpolovimo in postrgamo sredico. Hruške olupimo, odstranimo peške in narežemo na koščke.
2. Vse te sestavine skupaj z brusnicami, vodo, v enem kosu olupljeno pomarančno lupino in sladkorjem zmešamo v loncu.
3. Med mešanjem segrevamo do vrenja in kuhljamo 3 minute. Potem odstranimo pomarančno lupino in vaniljin strok in marmelado nalijemo v kozarce.
Nasvet: Brusnično marmelado ponudimo k divjačini in Martinovi gosi z rdečim zeljem.