Bananin kruh
»Kuhanje in peka peciva me spremljata že od malega in gotovo lahko rečem, da to zelo rada počnem,« pravi mlada pevka Gaja Prestor, ki jo je v svet kulinarične umetnosti vpeljala mama. »Mama je izjemno talentirana za pripravo slaščic in v naši kuhinji je že od nekdaj zelo pestro. Lahko rečem, da me je naučila skoraj 80 odstotkov vsega, kar znam.« Ker se Gaja trudi živeti zdravo, si večino obrokov pripravlja in kuha sama, saj tako točno ve, kaj zaužije. »Za dobro hrano si je treba vzeti čas. Najraje imam pripravo slaščic, ki jih lahko okrasim s svojo domišljijo – tako jih še z večjim užitkom postrežem prijateljem in družini. Zelo rada pa si pripravljam tudi obilne zajtrke, ki mi že zjutraj polepšajo dan.« Z bralci Zvezd je delila recept za nadomestek kruha, proteinski bananin kruh, ki ga obožuje. »Kombiniram ga z različnimi vrstami masla iz oreščkov, z marmelado, tudi šunko in sirom ... res je odličen,« še pravi.
Preberite tudi: Nadevana jesenska zelenjava. Kliknite TUKAJ!
Sestavine:
300 g jogurta (sojinega, grškega, kozjega ... lahko tudi z okusom, npr. vanilja)
3 zrele banane
2 jajci
1 vaniljev sladkor
25 g Sun sweeta 2 : 1
50 g mletih mandljev
150 g ovsene moke (lahko tudi pirine, delno ajdove, prosene ...)
50 g Whey proteina Golden tree (vanilija ali čokolada)
ščepec soli
1 čajna žlička vinskega kamna (pecilnega)
Priprava:
Prvih pet sestavin zmiksajte v multipraktiku: suhe zmešajte posebej, nato pa vse združite. Pecite v ozkem in pravokotnem modelu (kot modelni kruh) 45 minut na 180 stopinj. Pred peko lahko po želji dodate sadje (recimo borovnice).