Zanimivosti

Mleta pečenka s pirejem za božansko nedeljsko kosilo

M. S., Maja
16. 9. 2018, 11.01
Deli članek:

Kako pripraviti sočno in slastno pečenko? Odličen recept najdete v spodnjem prispevku!

Revija Maja
Mleta pečenka s pirejem

Mleta pečenka s pirejem

Sestavine za 4 osebe:
800 g mletega mesa
2 šalotki
4 jajca
sol, poper
mleta rdeča paprika
300 g korenja
250 ml smetane
limonin sok

Preberite tudi: Zanimive dobrote iz rdeče pese. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Korenje ostrgamo in nastrgamo ali narežemo na tanke rezine. Šalotki olupimo in sesekljamo. Dodamo ju mletemu mesu, solimo, popramo, začinimo z mleto papriko in vmešamo tudi korenje. Iz mase oblikujemo štiri hlebčke in jih položimo v pekač.

2. Pekač vstavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, za 20 do 25 minut.

3. Sok, ki je nastal pri pečenju, zalijemo z malce vode, dodamo smetano in zavremo. Kuhljamo od 3 do 4 minute, solimo, izboljšamo z limoninim sokom in ponudimo z mesom in krompirjevim pirejem.