Zanimivosti

Poletna rižota brez mesa

M. S., Maja
15. 9. 2018, 11.01
Deli članek:

Poskrbite za zdravo prehrano in si občasno privoščite brezmesni obrok. Danes kuhamo poletno rižoto.

Revija Maja
Poletna rižota

Poletna rižota

Sestavine za 3 osebe:
150 g dolgozrnatega riža
1 rumena paprika
1 bučka
250 g šampinjonov
3 mlade čebule
5 vejic timijana
½ šopka peteršilja
2 žlici olja
2 žlici olja
250 ml smetane za kuhanje
sol, poper

Preberite tudi: Prekmurci s skupnimi močmi do presežkov. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

sportne-igre-mladih, plazma-sportne-igre, tekmovanje, sport

Zanimivosti

Začela se je nova sezona Športnih iger mladih

1. Riž skuhamo po navodilih na embalaži, kuhanega precedimo in odstavimo.

2. Papriko in bučke očistimo. Papriki odstranimo semena in skupaj z bučkami sesekljamo. Šampinjone narežemo na četrtine, mlado čebulo na manjše koščke. Timijan in peteršilj osmukamo in sesekljamo.

3. V ponvi segrejemo žlico olja in tri minute pražimo gobe. Pražene stresemo na krožnik, v ponev odmerimo še žlico olja in popražimo vso drugo zelenjavo.

4. Zalijemo s smetano, zavremo in potem dodamo kuhan riž, gobe in zelišča. Dobro pregrejemo, solimo in popramo.