Poletna rižota
Sestavine za 3 osebe:
150 g dolgozrnatega riža
1 rumena paprika
1 bučka
250 g šampinjonov
3 mlade čebule
5 vejic timijana
½ šopka peteršilja
2 žlici olja
2 žlici olja
250 ml smetane za kuhanje
sol, poper
Preberite tudi: Prekmurci s skupnimi močmi do presežkov. Kliknite TUKAJ!
Priprava:

Zanimivosti
Začela se je nova sezona Športnih iger mladih
1. Riž skuhamo po navodilih na embalaži, kuhanega precedimo in odstavimo.
2. Papriko in bučke očistimo. Papriki odstranimo semena in skupaj z bučkami sesekljamo. Šampinjone narežemo na četrtine, mlado čebulo na manjše koščke. Timijan in peteršilj osmukamo in sesekljamo.
3. V ponvi segrejemo žlico olja in tri minute pražimo gobe. Pražene stresemo na krožnik, v ponev odmerimo še žlico olja in popražimo vso drugo zelenjavo.
4. Zalijemo s smetano, zavremo in potem dodamo kuhan riž, gobe in zelišča. Dobro pregrejemo, solimo in popramo.