Zanimivosti

Pripravite slastne zelenjavne rezance v omaki!

M. S., Maja
14. 9. 2018, 16.01
Deli članek:

Kosilo v službi ali zgodnja večerja doma, pripravljena iz kakovostnih sestavin, je zagotovo naložba v naše zdravje. Zato je dobro dan začeti z zajtrkom, si vzeti odmor za kosilo in ob koncu dneva sesti k večerji.

Revija Maja
Zelenjavni rezanci

Zelenjavni rezanci v omaki

Sestavine za 2 osebi:
1 čebula
1 strok česna
250 g šampinjonov
2 bučki
2 večja korenčka
50 g mlade špinače
125 g češnjevega paradižnika
4 žličke olja
250 ml smetane za kuhanje
sol, poper

Preberite tudi: Skutna pita z zelišči in zelenjavo. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo. Čebulo sesekljamo, česen pretlačimo. Šampinjone očistimo in razpolovimo.

2. Paradižnik in špinačo splaknemo z mrzlo vodo. Paradižnik razpolovimo. Bučke in korenje s posebnim nožem narežemo na spiralne rezance.

3. V ponvi segrejemo dve žlički olja in tri minute pražimo gobe. Vzamemo jih iz ponve, v njej segrejemo še dve žlički olja in popražimo česen in čebulo. Zalijemo s smetano, zavremo in dodamo zelenjavne rezance. Ko zavrejo, dodamo špinačo, kuhljamo tri minute in dodamo še paradižnik. Solimo, popramo.