Zelenjavni rezanci v omaki
Sestavine za 2 osebi:
1 čebula
1 strok česna
250 g šampinjonov
2 bučki
2 večja korenčka
50 g mlade špinače
125 g češnjevega paradižnika
4 žličke olja
250 ml smetane za kuhanje
sol, poper
Preberite tudi: Skutna pita z zelišči in zelenjavo. Kliknite TUKAJ!
Priprava:

Reporter.si
Ko voda pokaže moč: Kaj nas brani pred naslednjo naravno katastrofo?
1. Čebulo in česen olupimo. Čebulo sesekljamo, česen pretlačimo. Šampinjone očistimo in razpolovimo.
2. Paradižnik in špinačo splaknemo z mrzlo vodo. Paradižnik razpolovimo. Bučke in korenje s posebnim nožem narežemo na spiralne rezance.
3. V ponvi segrejemo dve žlički olja in tri minute pražimo gobe. Vzamemo jih iz ponve, v njej segrejemo še dve žlički olja in popražimo česen in čebulo. Zalijemo s smetano, zavremo in dodamo zelenjavne rezance. Ko zavrejo, dodamo špinačo, kuhljamo tri minute in dodamo še paradižnik. Solimo, popramo.