Sestavine za 4 osebe:
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
2 stroka česna
4 vejice timijana
olivno olje
balzamični kis
sol, poper
50 g mladega ovčjega sira
100 g mladega kravjega sira
50 g ajvarja Bakina tajna
50 g rukole
4 rezine črnega kruha
3 žlice mandljevih lističev
Priprava:
Paprikama odstranimo semena in ju narežemo na 2-centimetrske ozke trakove. Česna ne olupimo, le z rezilom noža rahlo potlačimo, da malce »zacveti«.
V ponvi segrejemo olivno olje in pečemo papriko 2–3 minute. Dodamo česen in vejice timijana ter pražimo še tri minute. Pokapljamo z brizgom balzamičnega kisa, solimo, popramo. Odstranimo timijan in česen ter papriko odložimo na krožnik, da se ohladi.
Zmešamo ovčji sir, kravji sir in ajvar. Mandlje popražimo v ponvi brez maščobe. Rezine kruha razpolovimo in namažemo z ajvarjevim namazom. Obložimo z rukolo in trakovi paprike, potresemo z mandlji in z drugo polovico kruha sestavimo v sendvič.