Bučkini mafini
Sestavine za 12 mafinov:
200 g bučk
1 strok česna
100 g margarine
2 jajci
200 g svežega mladega sira z zelišči
250 g moke
2 ½ žličke pecilnega praška
½ žličke sode
½ žličke soli
40 g naribanega sira
Preberite tudi: Palačinke z mesnim nadevom za božansko kosilo. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Bučke umijemo in jih naribamo. Ožamemo, da odstranimo tekočino. Česen olupimo in pretlačimo.
2. Margarino kremasto stepemo, dodamo jajci in sveži sir ter dobro premešamo.
3. Moko zmešamo s pecilnim praškom, sodo in soljo, dodamo nastrgane bučke in česen.
4. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi skodelicami in napolnimo s testom. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 25 minut. Pečene potresemo z naribanim sirom.