Bučkini mafini
Sestavine za 12 mafinov:
200 g bučk
1 strok česna
100 g margarine
2 jajci
200 g svežega mladega sira z zelišči
250 g moke
2 ½ žličke pecilnega praška
½ žličke sode
½ žličke soli
40 g naribanega sira
Preberite tudi: Palačinke z mesnim nadevom za božansko kosilo. Kliknite TUKAJ!
Priprava:

Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
1. Bučke umijemo in jih naribamo. Ožamemo, da odstranimo tekočino. Česen olupimo in pretlačimo.
2. Margarino kremasto stepemo, dodamo jajci in sveži sir ter dobro premešamo.
3. Moko zmešamo s pecilnim praškom, sodo in soljo, dodamo nastrgane bučke in česen.
4. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi skodelicami in napolnimo s testom. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 25 minut. Pečene potresemo z naribanim sirom.