Slivove odprte pite
110 minut
Sestavine za 8 pit:
300 g bele pšenične moke
150 g polnozrnate moke
80 g sladkorja
180 g masla z jogurtom
1 ščepec soli
1 jajce
60 g orehovih jedrc
800 g sliv
Preberite tudi: Burgerji z omako guakamole. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Moko, sladkor, maslo, sol in jajce zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo hlebček, ga zavijemo v prozorno folijo in pustimo eno uro v hladilniku.
2. Orehe na grobo zrežemo. Slive umijemo, razpolovimo, izkoščičimo. Štiri manjše okrogle pekače (premer 15 cm) obložimo s papirjem za peko.
3. Testo razdelimo na štiri dele, razvaljamo in vsak del položimo v pekač. Na sredino testa položimo slive, a ohranimo 3 cm širok prazen rob.
4. Slive potresemo z orehi, robove testa prepognemo. Pite pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, 25 minut.